Лопес Обрадор потвърди, че американските власти искат Мексико да направи

...
Лопес Обрадор потвърди, че американските власти искат Мексико да направи
Коментари Харесай

Президентът на Мексико е готов да помогне при натиска на граничните мигранти, но иска САЩ да започнат преговори с Куба

Лопес Обрадор удостовери, че американските управляващи желаят Мексико да направи повече, с цел да блокира мигрантите на южната си граница с Гватемала или да направи това по-трудно да се придвижват през Мексико с трен или в камиони или рейсове, политика, известна като „ контенция “.

Но президентът сподели, че в подмяна желае Съединените щати да изпратят повече помощ за развиване на родните страни на мигрантите, и да понижи или отстрани глобите против Куба и Венецуела.

„ Ние ще помогнем, както постоянно вършим “, сподели Лопес Обрадор. „ Мексико оказва помощ за постигането на съглашения с други страни, в този случай Венецуела. “

„ Ние също желаеме да се направи нещо по отношение на разликите (САЩ) с Куба “, сподели Лопес Обрадор. „ Ние към този момент предложихме на президента (Джо) Байдън да стартира двустранен разговор сред Съединени американски щати и Куба. “

„ Това е, което ще обсъдим, това не е просто спор “, сподели той на ежедневния си утринен брифинг за пресата.

Мексико явно предлага да договаря с Венецуела, чийто народ съставлява огромна част от вълната от мигранти на югозападната граница на Съединени американски щати. Този скок накара американските чиновници да изтеглят имиграционните чиновници от два гранични железопътни пункта в Тексас, които са жизненоважни за стопанската система на Мексико.

Лопес Обрадор от дълго време се опълчва на глобите на Съединени американски щати против Куба, чиито мигранти също се стичат към границата на Съединени американски щати. И мексиканският президент от дълго време упорства Съединените щати да допринесат за стратегия за засаждане на дървета и за юношески стипендии и стратегии за чиракуване, които той упорства за Централна Америка.

Лопес Обрадор сподели, че помощта за развиване ще помогне за прекъсването потребността на жителите да мигрират.

Мексико-САЩ. Срещите идват в миг, когато законодателите републиканци и демократи разискват измененията в граничната политика като част от по-широк диалог по отношение на помощта на Съединени американски щати за Украйна и Израел, които са съществени външнополитически цели за Белия дом.

Натискът върху Мексико се усили след затварянето на два железопътни прелеза в Тексас по-рано тази седмица. Американски чиновници споделиха, че личният състав, назначен на местата, би трябвало да бъде преразпределен, с цел да помогне с огромен брой мигранти, преминаващи нелегално границата. Мексиканските компании предизвестиха, че затварянето попречва търговията.

Лопес Обрадор беседва по телефона с Байдън в четвъртък и се съгласи, че са нужни спомагателни гранични ограничения, с цел да могат да бъдат отворени още веднъж пропускателните пунктове, сподели представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби.

Кърби сподели, че Байдън помоли държавния секретар Антъни Блинкен, секретаря по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас и съветника по сигурността на Белия дом по родната сигурност Лиз Шерууд-Рандъл да пътуват до Мексико за диалози с Лопес Обрадор и неговия екип.

Американски чиновник сподели, че пътуването евентуално ще ще се случи в сряда след Коледа.

„ Посещението им в действителност ще бъде за справяне с миграционните потоци и диалози с президента Лопес Обрадор и неговия екип за това какво повече можем да създадем дружно “, сподели Кърби на брифинг в Белия дом.

Мексиканските компании са толкоз нетърпеливи граничните пунктове да отворят още веднъж, че водачът на Индустриалната комерсиална камара написа в сметките си в обществените медии късно в сряда, че е подписана договорка за повторното им отваряне. Говорител на американското посолство бързо отхвърли това, като сподели, че те остават затворени.

Мексиканската асоциация на работодателите разказа затварянето на железопътните прелези до Игъл Пас и Ел Пасо, Тексас, като „ неуспех на миграционната политика “. Организацията сподели, че обстановката предизвиква загуби от 100 милиона $ дневно при забавени доставки.

Мексико получава огромна част от царевичните и соевите артикули, от които се нуждае за изхранване на добитъка, във влакове от Съединените щати. Авточасти и коли също постоянно се доставят с железопътен превоз в Мексико.

„ Ние пламенно, само че с почитание призоваваме държавните управления на Мексико и Съединените щати да се оправят с миграционната рецесия, която визира потока от артикули, като се има поради, че тази мярка единствено вреди на стопанските системи и на двете народи “, написа асоциацията в изказване.

U.S. Митническата и гранична отбрана съобщи в неделя, че решението е взето, „ с цел да се пренасочи личният състав към подкрепяне на граничния патрул на Съединени американски щати при задържането на мигранти. “

Но наподобява също по този начин, че държавното управление на Съединени американски щати желае Мексико да предприеме репресии против мигрантите каране на железопътни вагони до границата на Съединени американски щати.

На други места граничният пункт Люквил, Аризона, е затворен, както и вход за пешеходци в Сан Диего, до момента в който повече чиновници са назначени на входните точки. Нелегалните пресичания на югозападната граница на Съединени американски щати надвишиха 10 000 в някои дни този месец, извънредно висок брой.

___

Следете отразяването на АП за световната миграция на https://apnews.com/ център/миграция

Източник: independent.co.uk

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР