Стартира мащабна нощна полицейска акция на служителите на „Пътна полиция”

...
Стартира мащабна нощна полицейска акция на служителите на „Пътна полиция”
Коментари Харесай

Мащабна нощна акция на полицията по Южното Черноморие

Стартира огромна нощна полицейска акция на чиновниците на „ Пътна полиция” на територията на Южното Черноморие, съобщи БГНЕС.
Операцията е против водачи, шофиращи след приложимост на алкохол и наркотични субстанции .
„ Стартира и се организира широкомащабна интервенция по линия и противопоставяне на пътния травматизъм. Извършват се засилени инспекции на водачи и се цели констатирането на случаи, предварителната защита, предотвратяването и осъществяването на административно-наказателна активност на водачи използвали алкохол, опиати и други съпътстващи нарушавания, посочи началникът на бранш „ Охранителна полиция” комисар Неделчо Рачев.
Още в първите минути на акцията служителите на реда заловиха извършители. Единият в Царево с 1,11 промила алкохол зад кормилото, а другият в Приморско — с 1,36 промила.
Томаш Томов даде неуместно пояснение, обвинявайки чиновниците на реда в операция. „ Аз на процедура не пия алкохол от пет години, не съм използвал алкохол и не ми излизаха пробите, само че сега просто се манипулираха нещата, тъй като хората си знаеха работата и споделиха, че съм пил, тъй като пет пъти на мен ми излезе, че аз не съм пил”.
Заради подозрително държание различен лидер в Приморско бе отведен в полицейското ръководство, с цел да бъде тестван за опиати. За към 5 минути модерният нов уред регистрира резултат. „ От осъществената инспекция на лидера в 20:27 часа се откри позитивна проба на амфетамин и метамфетамин. Срещу лидера ще бъде формирано досъдебно произвеждане за това че ръководи след приложимост на наркотици”, установи дежурният служител на реда. „ Не знам, не съм употребил”, беше обяснението и на този лидер. На въпрос дали има в колата още амфетамин, той отговори: „ Нямам”.
По същото време е открит и водач на пътнически микробус, който, за благополучие, в този миг не превозваше пасажери. Дрегерът регистрира 0,70 промила, а на лидера бе формиран фиш и му бе отнета книжката за ръководство на МПС. „ Пих една бира след работно време естествено”, оправда се лидерът Тодор Георгиев, който изясни, че откакто е пил, тръгнал да се прибира с микробуса към дома си.
Акцията включва още инспекции за неизрядни шофьорски книжки, обзор на автомобила, както и бърза инспекция в базата данни на КАТ за крадени коли, както и за лица, оповестени за общодържавно търсене.
Очаква се от Сектор „ Пътна полиция” да оповестят статистика за първото шестмесечие на 2018-та година, през което хванатите водачи, използвали опиати, са повече от тези седнали зад кормилото, след консумация на алкохол. През 2017-та година най-вече арестувани дрогирани водачи в страната 406 на брой са регистрирани точно в Бургас през летните месеци. Акцията ще продължи до края на дейния летен сезон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР