Старши треньорът на волейболния ЦСКА Сашо Попов разкри, че от

...
Старши треньорът на волейболния ЦСКА Сашо Попов разкри, че от
Коментари Харесай

За рекет и изнудване към клубовете сигнализира Сашо Попов

Старши треньорът на волейболния ЦСКА Сашо Попов разкри, че от страна на федерацията се постанова рекет и изнудване към клубовете, предвид на появилия се Инициативен комитет за смяната на управлението на Българската федерация. Представители на този Инициативен комитет приказваха намерено на конференция за възможните дейности, които ще подхващат.

Сашо Попов внесе изясненост към идните стъпки и планове на хората, които желаят да смъкват Данчо Лазаров от власт.

„ Знаете позицията на ЦСКА през годините, тя дружно с Марек е била неотклонна през последните 10-15 години. Представете си до каква степен сме стигнали, че да се съберем толкоз доста. Времето е настъпило. В момента федерацията още веднъж работи по метода по който е работила през последните години. Представители на федерацията са тръгнали да изнудват, да заплашват, само че не схващат, че времето е друго. Към дребните клубове е адресиран рекет”, показа Сашо Попов.

„ Ако успеем да предизвикваме изключително Общо заседание, няма да бъдем реваншистки настроени, тези, които не са на масата, не значи, че са наши врагове. Всички, които работят, ще продължат да го вършат. Това, че са на друга позиция сега не значи нищо. Преди няколко години при сходна организация имаше надалеч по-крути ограничения, никой не работи във федерацията, никой за нищо не става. Има голямо количество клубове, които наложително би трябвало да продължат да работят. Малцинство са тези, които са там, единствено с цел да подвигат ръка в поддръжка на Данчо Лазаров. Ако успеем да изберем нов президент, работещите дребни и огромни клубове би трябвало да бъдат спокойни и свободни.”

Сашо Попов даде някои насоки в каква посока ще се работи, в случай че съумеят да сменят управлението и статуквото:

„ Първата точка е бистрота на федерацията. Трябва да се постави ред с външен одит.

Задължително е бъдещият ръководител да има мандатност. Това е социална конструкция, би трябвало да бъде с 2 мандата”, показа още Сашо Попов.

„ Една треньорска комисия, която в никакъв случай не е била налице във федерацията, която да поеме задължението да дефинира треньори на всички национални гарнитури. Абсолютната финансова и институционална автономия на Суперлигата на Висшата лига. Скаутлигата би трябвало да продължи да действа.Откъде финансиране? Важен въпрос, тук е най-съществената роля, да се обединим към една фигура, тъй че крайният артикул да бъде по-добър. Инициативният комитет договаря с трима евентуални претенденти и до 10 дни тези договаряния ще приключат”, сподели още Сашо Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР