Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори на пресконференцията

...
Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори на пресконференцията
Коментари Харесай

Карло Анчелоти жегна Барселона: Да си ограничен до само един стил на игра не е правилно

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти приказва на конференцията преди дербито Ел Класико против Барселона. Италианецът е на мнение, че тежката загуба с 0:4 в предходното дерби с Барселона от Ла Лига няма да окаже неподходящо въздействие върху състава му.

" Всичко е както постоянно. Предстои мач сред два велики тима. Това е специфичен конфликт, каквито са били всички издания на Ел Класико. Ние обаче се приготвяме като за всяка една среща. Тук в тази ситуация би трябвало да прибавим прочувствения аспект и напрежението ", стартира Анчелоти.

" Това няма да ни се отрази по никакъв метод. Това беше среща от различен сезон, друго Класико. Смятам, че този път ще се насладим повече на срещата. В момента мислим единствено за идния мач. Целта ни е да се представим мощно. Това обаче не е дуел на живот и гибел, а просто специфичен мач. Все отново сезонът е дълъг. Иначе бихме желали да спечелим ", сподели италианецът на въпрос по какъв начин ще се отрази загубата от предишния сезон с 0:4 на " Бернабеу ".

" Това е тим, който е спечелил всичките си мачове в Ла Лига като се изключи един. Тимът е доста мощен и ние виждаме това. Още от началото на акцията Барса се показва добре. Не желая занапред да изобретявам нещо ново, в никакъв случай не съм го правил. Иноваторите не съществуват във футбола. През предишния сезон се пробвах да наложа нещо ново и след това ме скъсаха от рецензии. Нашият тим, който завоюва Шампионската лига, чудесно знае какво да прави на терена ", сподели още той.

" Барселона обаче е противник, който има качествата да запише превъзходен сезон. Ние играем по друг метод от италианците. В този дуел през седмицата Интер показва кураж, отборът не се съобщи ", добави Анчелоти.

" Историята ясно приказва сама за себе си за това. В Барселона следват жанр, който почитателите и управлението харесват. Не споделям, че е неверен. Това е тяхната концепция за футбола и това им е донесло доста триумфи, а и не престават в този дух. Други тимове обаче имат други визии. Според мен да си стеснен до единствено един жанр на игра не е вярно. Самите футболисти се трансформират с времето. Най-важното е състезателите ти да се усещат добре със стила, който практикуваш ", показа треньорът на Реал.

" Тази седмица Карим Бензема е много по-добре, несъмнено има усъвършенстване. Убеден съм, че ще забележим Карим на нормалното му равнище. Антонио Рюдигер е добре. Нуждае се само от маска, с цел да не му се отвори раната. Антонио е разчувствуван от идния мач, той е един същински войник. Рюдигер е доста мощен в дуелите - както в отбрана, по този начин и в офанзива. Не е изненада, че оня ден вкара гол. Той обаче най-вече ни оказва помощ със своя нрав и своята персона: на победител, който в никакъв случай не стопира да тренира ", приключи той.
 Тибо Куртоа пропуща
Тибо Куртоа пропуща " Ел Класико "

Стражът се възвръща от контузия в гърба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР