Старши треньорът на националния отбор на САЩ Грег Попович няма

...
Старши треньорът на националния отбор на САЩ Грег Попович няма
Коментари Харесай

Тежък удар за националния отбор по баскетбол на САЩ

Старши треньорът на националния тим на Съединени американски щати Грег Попович няма да може да разчита на звездите на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис на Олимпийските игри в Токио това лято, осведоми The Athletic.

Джеймс и Дейвис за взели това решение, защото желаят да се възстановят от контузиите, които ги мъчиха през огромна част от сезона. Джеймс пропусна рекордните в кариерата си 27 мача през постоянния сезон поради проблеми с десния гален, до момента в който Дейвис съумя да вземе присъединяване единствено в 36 мача, като трябваше да се оправя с контузии в слабините и ахилеса. Самият Джеймс още преди няколко дни съобщи, че е малко евентуално да се появи на Олимпийските игри.

Американците завоюваха златните медали в последните три издания на Олимпийски игри, само че приключиха на разочароващото седмо място на международното състезание в Китай през 2019 година, когато участваха с извънредно млад тим.

В Токио обаче се обрисува да играят най-малко част от най-хубавите играчи в НБА, като за момента наподобява несъмнено наличието на гарда на Портланд Деймиън Лилард. Плеймейкърът на Голдън Стейт Стеф Къри пък към момента не е взел решение и възможностите да играе в Токио са 50:50, оповестява още изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР