Старши треньорът на националния ни отбор за жени Борислав Георгиев

...
Старши треньорът на националния ни отбор за жени Борислав Георгиев
Коментари Харесай

Борислав Георгиев: Атмосферата в отбора е страхотна

Старши треньорът на националния ни тим за дами Борислав Георгиев изрази задоволството си от формата, желанието и старанието, които демонстрират състезателките от началото на подготовката си. Боксьорките ни са на лагер в “Дианабад “, където се готвят под наставленията на младия експерт и Роман Цветков. Подготовка от предходната седмица стартираха Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова.

“Изключително удовлетворен съм от всички девойки, поради че тренировките са доста тежки. Сутрин упражняваме по два часа, два часа и половина, вършим мощ, обемни кросове по 10 километра, вървим три пъти в седмицата на кондиционни тренировки в НСА, следобяд вършим не по-малко от 18 рунда. В тима има страхотна атмосфера и към този момент всичко върви доста добре. Надявам се да продължи по този начин до международното и олимпийската подготовка. Амбицирани са девойките, само Севда Асенова имаше дребен проблем с коляното след подготовка в Русе. Направиха ѝ ядрено-магнитен резонанс. Слава богу всичко е наред, тя стартира малко по-късно, само че е задоволително опитна, тъй че бързо ще влезе в темп “, разяснява Георгиев.

Той добави, че всичко което е изискал от федерацията, е било обезпечено на 100 %, с цел да могат националките да се усещат обезпечени и да мислят единствено за продобиване на медали през март от международното, както и на квоти през лятото от Европейските игри. “Ще участваме с най-хубавото в Полша през лятото. Планираме там да бъдем с четири девойки, а на международното да бъдем с шест. Това е елитът на женския ни бокс, като всяка от тях може да донесе орден от международното и квота от Игрите. Високи са ни упоритостите, само че и капацитетът е разполагаем, тъй че би трябвало да се оправим. Отборът е обединен, по през целия ден сме дружно, работим съсредоточено, имаме общи цели, тъй че всичко зависи от нас “, сподели още Георгиев. Първият огромен тест пред националките ни ще бъде Купа „ Странджа “ през февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР