Двукратната финалистка от Уимбълдън Онс Жабер оглавява списъка с участнички

...
Двукратната финалистка от Уимбълдън Онс Жабер оглавява списъка с участнички
Коментари Харесай

Онс Жабер открива сезона на трена в Нотингам, където Кейти Боултър ще защитава титлата си

Двукратната финалистка от Уимбълдън Онс Жабер оглавява листата с участнички в шампионата в Нотингам идващия месец. В конкуренцията, която е от категория WTA 250 ще забележим и шампионките от Големия шлем Барбора Крейчикова и София Кенин, както и актуалната шампионка Кейти Боултър. Турнирът стартира на 10 юни и слага началото на серията от надпревари на трева.

Жабер има редица триумфи на тази настилка, измежду които са двата й финала на третия шампионат от Големия шлем Уимбълдън. През 2022 година тунизийката отстъпи в мача за купата пред Елена Рибакина, а година по-късно загуби от Маркета Вондрусова разногласието за трофея. Две от петте трофеи в кариерата й са точно на трева, в Бирмингам 2021 и в Берлин 2022.

Жабер, която се намира сега под номер 9 в международната класация има единствено едно присъединяване в Нотингам през 2014 година, когато шампионата е от категорията ITF.

The stars are heading to Nottingham

Full entry list for the Nottingham 2024 is now available! ️
— LTA (@the_LTA)

Барбара Крейчикова, шампионка от Ролан Гарос за 2021 година, доближи първия си край в кариерата си на трева в Бирмингам предходната година. Освен това тя е двукратна шампионка на двойки от Уимбълдън. Чехкинята заема сега 27-а позиция в ранглистата, откакто се бореше с травма и заболяване през сезона.

Бившият първенец от Откритото състезание на Австралия София Кенин също е измежду участничките в Нотингам. Американката записа триумф над Онс Жабер във втория кръг на настоящия шампионат в Рим. Кенин направи дебют на шампионата в Нотингам предходната година, когато загуби в квалификациите за влизане в главната скица от представителката на домакините Сонай Картал.

В Нотингам купата си ще пази Кейти Боултър, която е английската топракета сега. 27-годишната тенисистка се върна в Топ 100, откакто завоюва трофея предходната година. Именно Боултър е съперничка на Виктория Томова на осминафиналите на шампионата в Париж през днешния ден. Мачът е очакван да стартира в 12:00 ч. Британката завоюва купата в Сан Диего при започване на март месец тази година и се изкачи до 27-то място в международната класация, което е най-хубавото достижение в кариерата й.

В конкуренцията в Нотингам ще забележим шампионката от 2016 година и някогашна номер 1 в света Каролина Плишкова, вицешампионката от Ролан Гарос 2021 Анастасия Павлюченкова и полуфиналистката от Уимбълдън 2022 Татяна Мария.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР