Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас проведе онлайн официална пресконференция

...
Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас проведе онлайн официална пресконференция
Коментари Харесай

Дамбраускас: Мачът с Мура ще е различен от този с ЦСКА, защото няма да имаме тези пространства

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас организира онлайн публична конференция преди мача против Мура от Шампионската лига. Първоначално той бе запитан за съпоставяне сред Мура и Шахтьор, който тим в профил в първия кръг от конкуренцията.

" Не обичам да съпоставям тимове по този метод. Трябва да почитаме и двата тима, защото са първенци. Мачовете ще са доста разнообразни, тъй като Мура има много по-различен жанр и играчи. Имахме човек, който гледа техен мач онлайн. Всеки един член на екипа има задача с мача. Опитваме се да се подготвим по най-хубавия метод. Организиран тим и тим, който е квалифициран доста добре. Личи си в дребните елементи на терена и са подготвени за такива мачове. За разлика от Шахтьор не са самодеен тим. Опитват да играят на контраофанзива и са стойностен тим и санкционират съперниците си. Представят се добре вкъщи. Ще се опитаме да подобрим и да повтаряме положителното показване изключително в мача против ЦСКА. Във футбола съперника гледа и следи какво се случва. Могат да се приготвят и да ни контраатакуват с концепциите си. Футболът е красива игра. Мачът против Мура ще е друг от ЦСКА, няма да имаме тези пространства, тъй като те ще са по-компактни. Искам от моите футболисти да излезем с убеденост и от първата минута да вземем самодейността и да водим играта даже и с риск ", сподели Дамбраускас.

Той разяснява и " сухата мрежа ", с който Лудогорец може да се похвали в първите три публични мача от началото на сезона. " Може би съперниците изпуснаха своите шансове. В последна сметка проучваме безусловно всичко, което се случва в мачовете. Целим се да се пазиме високо и да не разрешаваме на съперника да стига до вратата. Надграждаме в последните мачове и имаме по-доброто владеене от съперника. Държим го надалеч от нашата врата. Това, което се случва в нашия тим е по-комплексно. Владеем топката, не разрешаваме на съперника да лишава топката в нашата половина. В този аспект сме подобрили играта. Значително подобрихме играта при статични положения в отбрана, където в последните мачове не допуснахме толкоз благоприятни условия за съперника. Общо 7 корнера са изпълнени против нас. Много малко директни свободни удари към наказателното поле и това демонстрира усъвършенстване ", добави още треньорът на Лудогорец.

" Вярвам, че няма да подценим мача. Моите играчи са със същата централизация като моята. Смятам, че всички те схващат каква е значимостта на този мач и по какъв метод ще повлияе на пътя, по който вървим. Нормално е в сезона формата на тима или състезател да бъде повлияна, само че това е работа на треньора, който би трябвало ръководи процеса по този метод и да избира най-хубавото ", добави Дамбраускас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР