Илон Мъск е известен с това, че често предизвиква спорове

...
Илон Мъск е известен с това, че често предизвиква спорове
Коментари Харесай

Шеф на Meta се подигра с Мъск заради AI

Илон Мъск е прочут с това, че постоянно провокира разногласия в обществените мрежи. Този път обаче този се оказа в центъра на " спор " без да го е предизвикал непосредствено, оповестява Gizmodo.

В понеделник Мъск разгласява публикация за работа в компанията си xAI, която обаче притегли острите рецензии на Ян ЛеКън. Той е основният AI специалист на Meta и управлява създаването на изкуствения разсъдък MetaAI и останалите планове на ИТ колоса в тази сфера.

ЛеКън разгласява отговор, в който има много рецензии към Мъск. " Присъединете се към xAI, в случай че може да търпите началник, който твърди, че работата по плана може да бъде приключена следващата година (без напрежение); твърди, че това, върху което работите, може да убива и би трябвало да бъде спряно (ура, 6 месеца почивка!); твърди, че желае " оптимално неуморно гонене на истината ", само че бълва откачени тайни теории в личната си обществена мрежа ".

Реакцията му предизвика рецензии от фенове на Мъск. Затова ЛеКън добавя: " Харесвам неговите коли, ракети, слънчеви панели и сателитната му мрежа. Много не одобрявам отмъстителната му политика, тайните му теории и хиперболата му ".

След малко безмълвие, Мъск се включи в полемиката с къс коментар: " Ян " просто извършва заповеди ", на което получава отговор от него: " Изглежда не разбираш по какъв начин се вършат изследвания ".

Мъск пък дава отговор: " Каква " просвета " си направил през последните 5 години? " и откакто получава отговора на ЛеКън за 80 оповестени изследвания от януари 2022 година до момента, Мъск споделя: " Това е нищо, омекваш, пробвай нещо по-добро ".

Мъск не за пръв път се кара с представители на Meta. Преди дни той подлага на критика и WhatsApp, като упрекна приложението, че " всяка нощ изтегля персоналните ви данни ". Ръководителят на WhatsApp Уил Каткарт отхвърли рецензиите и съобщи, че данните на потребителите са криптирани и не се изтеглят.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР