Старши треньорът на баскетболния Ямбол Тони Дечев даде коментар относно

...
Старши треньорът на баскетболния Ямбол Тони Дечев даде коментар относно
Коментари Харесай

Български баскетболен треньор: Няма подходящи български играчи. Затова взимаме американци

Старши треньорът на баскетболния Ямбол Тони Дечев даде коментар по отношение на селекцията на тима през миналото трансферно лято. Ямболии, които приключиха на седмата позиция в класирането на НБЛ през предишния сезон, привлякоха четири нови американски попълнения в редиците си за новата акция. В изявление за “Народен Спорт” Дечев дефинира миналото лято като “дълго и тежко” от позиция на прехвърлянията.

“Не ми се ще американците да бъдат мотора на тима през новия сезон. Все още нашият отбор търси кой какво може да прави. Не можем да упражняваме, тъй като имаме проблеми. Тези контроли са тъкмо по тази причина - да забележим кой в какво е мощен и в какво ще изпъкне. Следващата седмица стартира шампионата и в хода му функциите ще бъдат разпределени. Самите играчи би трябвало да си ги избират. Липсват български играчи, на които можем да отговорим като финансови условия, с цел да могат да дойдат при нас.

Опитахме втори вид с млади играчи, които да ни оказват помощ да имаме повече българи в тима, само че не се получи. Това е последният ни вид с четиримата американци. За страдание, той се получи, тъй като сякаш на чужденците повече им се играе баскетбол и повече желаят да се изявяват. Това е моят извод по-късно дълго и тежко лято на селекция”, съобщи треньорът на Ямбол.

Специалистът показа мнението си и за останалите тимове. “Другите тимове, изключително тези от топ 5 имат много положителни селекции - Рилски състезател, Балкан, Спартак (Плевен), Черноморец. Левски сигурно няма да остане в този тип и ще направи всичко допустимо да е конкурентен на първите. Тази година не е доста по-различна от предходната. Ще има малко повече равностойни тимове в горната част и един повече в долната част.

Страхотно е, че Шумен още веднъж се появи на картата. Всеки един тим, който може да бъде задоволително конкуретноспособен, е добре пристигнал. Това обаче не би трябвало да се прави непременно, тъй като не е належащо младите момчета да изгарят толкоз бързо в загуби. Разликата може да е доста огромна сред мощните и последните тимове, в това число ние, Шумен и Черно море с млади играчи. Тези три тима нямат опциите на останалите, само че пък ние ще опитаме да вгорчим живота на някой. Тази година нямаме поръчки. Ще се опитаме да вършим нещо, тъй като като цяло закъсняхме много. Желанията ни бяха напълно разнообразни и всички в клуба се нагаждаме към актуалната ситуация”, добави Тони Дечев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР