Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, призова трансферния прозорец

...
Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, призова трансферния прозорец
Коментари Харесай

Шави призовава за по-ранно затваряне на летния трансферен прозорец

Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, прикани трансферния прозорец да бъде затворен преди началото на сезона по футбол в Испания в бъдеще на фона на несигурността по отношение на редица играчи в неговия тим.

Въпреки деликатното си финансово състояние, каталунците привлякоха през лятото Роберт Левандовски, Рафиня, Жюл Кунде, Франк Кеси и Андреас Кристенсен.

Сега Барселона желае да продаде Пиер-Емерик Обамеянг, Мемфис Депай и Френки де Йонг. Според международните медии Челси води договаряния за Обамеянг, който дойде в отбора от Арсенал по-рано тази година. Де Йонг продължава да бъде цел за тимове от Висшата лига, а Депай е покрай прекосяване в Ювентус.

Шави удостовери на конференция преди мача с Реал Сосиедад в неделя, че има намерение да продължи да разчита на тези играчи, до момента в който те са в клуба.

" Това не е комфортна обстановка. Трансферите би трябвало да бъдат завършили, когато стартира шампионата ", отговори той на въпрос за последните две седмици от трансферния прозорец.

" В последна сметка никой не може да работи на мира. Подготвяш се за мач с футболист, който може да си тръгне, тъй че това явно не е идеалният сюжет ", добави наставникът.

Той разяснява и слуховете, че Челси се доближава към договорка с Обамеянг.

" Пазарът завършва на 31 август и ние не знаем какво ще се случи. Трябва да изчакаме. В момента той е наш състезател и аз разгадавам на него. Засега той е значим за нас, само че дано забележим какво ще се случи ", сподели още Шави.

" В момента никой от тримата не е напуснал. Утре можем да използваме Депай и Обамеянг. Ако дойде оферта за някой от тях, ще преценим какво да вършим. В момента приоритет е да картотекираме Кунде ", съобщи старши треньорът на каталунците.

Жюл Кунде е единственото ново попълнение, което към момента не е картотекирано от тима, който беше заставен да разпродаде част от активите си и да задейства разнообразни " лостове ", с цел да извърши разпоредбите за заплати в Ла Лига.

Предоставяйки настояща информация за обстановката с Кунде преди гостуването на Реал Сосиедад, където Барселона е непобеден в последните си шест визити, Шави сподели: " Чакаме. Имаме време. Няма какво ново да ви кажа ".

" Говорих с Жюл и му обясних моята визия за играта. Той е доста грациозен централен бранител, има опит и може да печели дуели. Той е извънреден футболист ", добави експертът.

Барселона стартира сезона си с нулево тъждество вкъщи против Райо Валекано предходната седмица и ще се опита да завоюва на следващия ден.

" Сосиедад е тим, който може да направи доста положителни неща. Те имат надарени играчи в средата на терена и бързи нападатели, до момента в който техните бранители и вратар също са положителни ", сподели Шави.

Барселона ще бъде без санкции Серхио Бускетс.

По обявата работи: Антони Йорданов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР