Стара Загора. Инвеститорите в Индустриална зона (ИЗ) Загоре“ се увеличават

...
Стара Загора. Инвеститорите в Индустриална зона (ИЗ) Загоре“ се увеличават
Коментари Харесай

Индустриална зона „Загоре“ привлече инвеститор с високотехнологично производство в областта на биотехнологиите и научно-изследователска дейност

Стара Загора. Инвеститорите в Индустриална зона (ИЗ) „ Загоре “ се усилват с още един. Това осведоми изпълнителният шеф на „ Загоре “ - Радослав Танев, оповестиха от пресцентъра на общината . Той изясни, че капиталовото желание е за закупуване на близо 9000 кв. м. повърхност. „ Ще бъде развивана развойна и научно-изследователска активност в региона на биотехнологиите за създаване на чисти бактериални артикули на основата на култури микроорганизми “, излиза наяве от показания бизнес проект.

Размерът на инвестицията, която се планува, надвишава 2 млн. лв., а периодите за реализация и въвеждане в употреба на плановете е в границите на 48 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити е близо 10, през първия стадий на осъществяване на инвестицията.

Изпълнителният шеф на Институт по зоология „ Загоре “ напомни, че година след приемане на АКТ 16, е закупена над половината от площта на терените в Зоната, 7 от 11-те терена към този момент са продадени. Като подписаните контракти са за вложения на стойност близо 24 млн. лв. и откриване на нови 250 работни места. Двама от към този момент закупилите терени вложители разполагат с Разрешение за градеж, един от тях даже стартира строителна активност на терен. Танев добави, че все по-сериозен става ползата към Стара Загора и разкри, че в напреднал стадий са договаряния и с огромен вложител, който желае да закупи 20 000 кв. метра повърхност за създаване на огромно произвеждане.

От думите му стана ясно още, че се водят диалози и с други бизнесмени, само че все още Зоната разполага с по-малки терени от потребностите на бизнеса. Това е явен знак, че модерната европейска зона има основна роля за района. Танев напомни още, че в региона единствено ИЗ„ Загоре “ има вложител Клас „ А “, което потвърждава, че районът е атрактивен за развиване на бизнес благоприятни условия. Стара Загора още веднъж се съобщи като желан град за както за живеене, по този начин и за вложения.

Повече информация и вести за развиването на „ Индустриална зона Загоре “ АД може да бъде открита на уеб страницата на Зоната -.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР