Станалото вчера се случа обикновено на 50 години или повече.

...
Станалото вчера се случа обикновено на 50 години или повече.
Коментари Харесай

Проф. Рачев изненада. Посочи кой е виновен за наводненията

Станалото през вчерашния ден се случа нормално на 50 години или повече. Вчера почнахме с 70-90 литра до 7 сутринта, рядко е над тези места да останат такива мощни превалявания, те се местят, само че в този момент останаха там. Това изясни пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

" Натрупа се феноменално количество дъжд, 330 литра на кв. м, ужасно е. Тези суходолия, този характерен климат, те стоят и си кротуват по 5-10 години. Аз на " Градина " за 40 години съм виждал 5-7 случая, където водата е изравяла капанчета, само че толкоз доста вода от доста време не е имало ", разяснява още професорът, като уточни, че такова огромно количество в региона е падало последно в Ахтопол през 1994 година - над 400 литра на кв.м.
-->
" Някои от тези суходолия са засипани и продадени като места, което към този момент е нашия човешки принос. Природата обаче е безжалостна, нея не я интересува кой си. В Гърция всеки като върви, вижда празни, само че почистени дерета, с цел да изхвърлят водата към морето. Трябва да се съобразяваме с тези неща, на всички места се срещат такива суходолия, които се пълнят с вода ", изясни още той.

" България освен по морето е по този начин, предходната година преглеждахме това и в Карловските села, би трябвало да се съобразяваме ". Според проф. Рачев " през днешния ден може да прикапе, само че атмосферата стартира да се стабилизира ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР