Стана ясна причината за ареста на строителя на ГЕРБ Велико

...
Стана ясна причината за ареста на строителя на ГЕРБ Велико
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Велико Желев арестуван след побой над Благой Андонов – счупил му носа да подпише измислен дълг за 80 000 лева

Стана ясна повода за ареста на строителя на ГЕРБ Велико Желев! Източник на Narod.bg от следствието разкри, че мотивът е жесток побой над негов чиновник в опит да го накара да подпише подправени документи, че дължи 80 000 лв. на „ Хидрострой “ АД.

През 2021 година Велико Желев назначава Благой Андонов за шеф „ Строителство “ в обичаната строителна компания на шайката – „ Хидрострой “. Няколко месеца по-късно Андонов вижда, че обектите на компанията вървят зле и на 6 февруари подава заявление за овакантяване по взаимно единодушие. Всичко наподобява тъкмо до 23 февруари, когато от „ Хидрострой “ го викат да си вземе трудовата брошура и да се види с боса Велико Желев.

Същинската цел на срещата става ясна, когато Андонов влиза в офиса на Желев. По това време към този момент е назрял абсурдът със Северната дъга и разкритията, че „ Хидрострой “ е икономисала 1/3 от асфалта за сметка на качеството и пътната сигурност.

На срещата строителният необут от обръчите на ГЕРБ упреква Андонов в кражба и го кара да подпише запис на заповед, че дължи 80 хиляди лв., които сякаш е откраднал.

Реклама

След като Андонов отхвърля, Желев собственоръчно го удря и му чупи носа. След това влизат две мутри, които му нанасят нечовечен побой. Така принуждават служителя да подпише заповедта за 80 хиляди и го принуждават да признае пред всички, че е присвоил парите.

Андонов незабавно отива в „ Пирогов “ за епикриза, по-късно в Първо РПУ, където следовател Радка Славова образува кореспонденция №367. Всичко това се случва още на 23 февруари. Оттогава насам няма нито един знак, че по преписката е почнало да се работи. За сметка на това на Андонов му се обаждат и го заплашват да отдръпна сигнала против самозабравилия се строителен необут.

Посъветван е да се откаже, тъй като към този момент имало прокурорски чадър над Велико Желев, а Министерство на вътрешните работи министърът Иван Демерджиев синхронизирано бил спрял следствието. Оказа се, че това не е правилно – въпреки всичко развилнелият се Велико Желев през вчерашния ден бе задържан за 24 часа.

До късно нощес служители на реда претърсваха парцелите му в София и Варна. Самият той беше арестуван по-рано вечерта и участва на огледите в офиса му на столичния бул. „ Цар Освободител “, платен за 10.85 милиона евро от вдовицата на убития предприемач Емил Кюлев – Весела.
 Палатът на „ великия и жилест “ строител на ГЕРБ край „ Св. св. Константин и Елена “
По същото време екипи на Министерство на вътрешните работи претърсваха и вила на Велико Желев покрай варненския курорт „ Св. св. Константин и Елена “. Разследването се води от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Строителят на ГЕРБ е някогашен шеф на Агенция „ Пътна инфраструктура “ по време на мандата на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори".
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР