Срещите с приятели и други семейства ще бъдат забранени във

...
Срещите с приятели и други семейства ще бъдат забранени във
Коментари Харесай

Забраниха срещите с приятели във втория най-голям град на Великобритания

Срещите с другари и други фамилии ще бъдат неразрешени във втория по население град във Англия Бирмингам заради повишаване на броя на случаите на заразяване с ковид, съобщи Франс прес, като цитира изказване на локалните управляващи.

COVID-19 взе минимум 41 600 жертви във Англия. В момента всеки болен заразява сред 1 и 1,2 други, което демонстрира ускорение на разпространяването на вируса.

През вчерашния ден във Англия бяха регистрирани 3539 нови случая, демонстрират формалните данни. Това е най-лошият дневен индикатор от 17 май.

В Бирмингам броят на инфектираните набъбна от 30,1 до 75 случая на 100 000 поданици.

" От 15 септември жителите на Бирмингам няма да могат да се срещат с други семейства, на закрито или в частни градини ", предизвести локалният съвет.

" Знам, че е мъчно, изключително когато сме привикнали да виждаме приятелите и фамилията си, само че е от жизненоважно значение да се съблюдават тези правила и да се защитим взаимно поради неочакваното повишаване на нивото на заразяване ", съобщи Йън Уорд, ръководител на общинския съвет на Бирмингам. Той акцентира, че съгласно наличните данни болестта се е популяризирала в резултат на обществени срещи.

Жителите на града могат да посещават кафенета, заведения за хранене или магазини, само че не могат да се срещат с лица от други семейства.

Според изследване на Лондонския имперски лицей измежду над 150 000 доброволци, всеки болен от ковид заразява приблизително 1,7 души и броят на случаите нараства два пъти на всеки 7-8 дни.

" В момента навлизаме във фаза на засилено предаване на заболяването, до момента в който приближаваме есента ", съобщи професор Азра Гани, експерт по епидемиология и заразни заболявания в Лондонския имперски лицей. Особено притеснително е, че заболяването към този момент не наподобява лимитирана в разпознати огнища, акцентира той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР