Срещата между премиерите на България и Северна Македония Кирил Петков

...
Срещата между премиерите на България и Северна Македония Кирил Петков
Коментари Харесай

Франция: Нещата между България и Северна Македония започват да се уреждат малко по малко

Срещата сред министър председателите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски в София провокира мнения измежду интернационалните лица и медии, съобщи БГНЕС.

Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан дефинира пред комисията по външни работи на Европейския парламент хода на връзките сред България и западната ни съседка по този начин: „ Доколкото знам, нещата стартират да се уреждат лека-полека. Визитата на новия български министър председател в Скопие оказва помощ за деблокирането, декларациите са в вярна посока. Надявам се, че започнатата самодейност ще откри съответен израз, тъй че да реализираме свикването на междуправителствена конференция при нашето председателство или най-късно при чешкото. Но ходът на събитията към този момент наподобява добър. “

Според Евронюз " с двете нови държавни управления вярата за по-тесни връзки се възобновява ". Медията отрази посрещането от Петков на Ковачевски с публична гала на площад " Александър Невски " в понеделник, където двамата държавни ръководители сервираха венци пред Паметника на незнайния боец и Паметника на светите братя Кирил и Методий.

" Само за седмица това е второто значимо събитие за възстановяване на връзките сред България и Република Северна Македония. Премиерите се договориха да усилят напъните за възстановяване на връзките по време на визитата на Петков в Скопие на 18 януари ", написа Евронюз. " Среща сред България и Северна Македония за подсилване на връзките и понижаване на напрежението ", е заглавието на обява в " Дейли Мейл ". Правителствата на България и Северна Македония потвърдиха решимостта си в София за разрешаване на разногласията посредством възобновяване на разговора, поставяйки в центъра на напъните добросъседските връзки, написа " Дейли Мейл ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР