Срещаме се със Стоян Радев пред 100-годишния Драматичен театър във

...
Срещаме се със Стоян Радев пред 100-годишния Драматичен театър във
Коментари Харесай

През погледа на актьора: Политиката е сцена, на която сме всички

Срещаме се със Стоян Радев пред 100-годишния Драматичен спектакъл във Варна. Неговият втори дом от над три десетилетия.

„ Mечтата ми е в такава степен да развием Аз-овете си, че да забравим първо лице само число и да станем първо лице, само че множествено число “, споделя той.

Отговорни за страната са друг или оня, а всички, има вяра артистът: „ Аз съм чувал „ Ех, майката ѝ описаха на тази страна “ от един, който в този момент си хвърли с дясната ръка фаса, а с лявата – кофичката от кафе. Кой е разсипал тази страна? Кой е страната? “.

„ Градът самичък по себе си той нищо не съставлява. Градът са хората, то всичко са хората. Аз ще го кажа по този начин неуместно, тъй като по този начин го разбирам. Ако стартираме повече да гледаме светлото, да ни се отворят очите, но и от гледането да виждаме… на нас ни липсва визията. Някак фокусът ни е доста мъничък. На доста късо разстояние гледаме “, разсъждава Стоян.

Определя се като аполитичен, само че постоянно гласоподава. За да има правото да споделя какво мисли: „ Ако гласоподавам, имам правото да им кажа „ Не съм ви поставил аз там с цел да ми бъдете началници, а съм ви поставил аз там с цел да се грижите за мен “.

За край прибавя, че политиците към този момент доста десетилетия не осъзнават, че не са началници на народа, само че това не значи, че рано или късно няма да го проумеят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР