За мнозина тук това е първа изборна длъжност, винаги ще

...
За мнозина тук това е първа изборна длъжност, винаги ще
Коментари Харесай

Радев: В политиката някои наричат „опит“ своите грехове

За мнозина тук това е първа изборна служба, постоянно ще се откри някой, който да ви упрекне в неналичието на опит. Чувах същото и когато се впусках в президентската конкуренция през 2016 година, слушам го и в този момент – това не трябва да ви обезсърчава. В политиката някои назовават „ опит “ своите грехове и изкуството да бъдат безнаказани. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си пред новото Народно заседание.

„ С вота си гласоподавателите отхвърлиха това схващане за политиката, желаеха нови хора, избраха вас! “, безапелационен беше президентът.

По думите му новите депутати би трябвало да възобновят парламентаризма: „ Първият тест ще е възобновяване на действителния парламентарен надзор върху изпълнителната власт. Никой не може – и вие го знаете добре като национални избраници, да ви разменя, продава или отдава чартърен, нито да заглушава гласа ви “. Последното очевидно беше ориентирано към водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който разгласи, че ще даде „ 10 дежурни депутати “ на „ ИТН “, с цел да получат поддръжка за държавно управление.

Именно сформирането на кабинет е отговорно и наложително решение сега, акцентира президентът. Затова и той анонсира, че още в понеделник ще организира съвещания с парламентарните групи.

„ Постигането на управническо болшинство не следва да бъде математически общ брой на гласове. Безпринципна коалиция може единствено да задълбочи рецесията (…) Нужни са ясни цели, ясна ценностна рамка, ясна граница на вероятните взаимни отстъпки, ясна политическа отговорност, която не се крие зад фигурите на специалисти “, съобщи Радев.
Снимка: Ладислав Цветков
По думите му редом с работата по сформирането на държавно управление Народното събрание би трябвало незабавно да предприеме промени, измежду които – в изборното законодателство, в това число за по-силно присъединяване на българите зад граница в изборите. Нужни са още механизми за бистрота на ръководството и медийната благосъстоятелност, повече работа по Плана за възобновяване и резистентност и композиция от честност и подготвеност в границите на пакт за номинираните за управнически постове.

„ Необходими са решителни дейности за ремонт на отхвърления от гласоподавателите управнически модел. Без постигането на тази цел всички нови управнически конфигурации и техните стопански и обществени политики ще продължат да бъдат обречени на неуспех, а България ще се бетонира на последните места в Европейски Съюз “, безапелационен беше Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР