Новият председател на Народното събрание - Ива Митева от Има

...
Новият председател на Народното събрание - Ива Митева от Има
Коментари Харесай

Коя е Ива Митева - новият председател на Народното събрание

Новият ръководител на Народното събрание - Ива Митева от " ИТН ", е родена в Разград. Завършила е висше обучение в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ през 1996 година Отчислена е с право на отбрана, като докторант по докторска стратегия „ Конституционно право на Република България “ в Институт за страната и правото при Българска академия на науките.

Професионалният си стаж е почнала през 1998 година в Министерството на правораздаването. От 2000 година е назначена в Народното събрание и е минала през всички стъпала в парламентарната администрация от държавен специалист до шеф дирекция „ Законодателна активност и право на Европейския съюз “.

Била е член на експертните екипи за подготовка на оферти и разискване на промени в Конституцията на Република България.

От 2007 година интензивно взе участие в изработването на измененията в изборните закони, като е член на експертните екипи за разработване на план на Изборен кодекс и за приемане на нов Изборен кодекс.

През 2017 година, 2018 и 2019 година е преподавател по практическо нормотворчество в стратегия за следдипломна подготовка на Института за обществена администрация и Софийския университет. Хоноруван учител в Нов български университет, департамент „ Право “ – курс „ Практическо нормотворчество “.
Официална биография от уеб страницата на Народното събрание
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР