Средно служителите прекарва 57% от времето си в срещи, имейли

...
Средно служителите прекарва 57% от времето си в срещи, имейли
Коментари Харесай

Служителите са затрупани с безсмислена работа: Решение ли е AI?

Средно чиновниците прекарва 57% от времето си в срещи, имейли и чатове, a 43% – в основаване на документи, електронни таблици и презентации. Най-интензивните консуматори на електронната поща прекарват 8.8 часа седмично в писане и отговаряне на имейли и 7.5 часа седмично в срещи. 

Това демонстрират данни от последното изследване на Microsoft – Work Trend Index: Annual Report, в което са интервюирани 31 000 души в 31 страни и са оценени трилиони сигнали за продуктивност на Microsoft 365.

Дигиталните отговорности, които имат чиновниците пречат на изобретателната работа, което от своя страна понижава доста продуктивността.



AI може да помогне за унищожаване на досадната работа, с цел да могат чиновниците да се концентрират върху значителните си задания. Новото потомство изкуствен интелект има капацитета да се включи интензивно в работния развой, освобождавайки милиони екипи от цифровите им отговорности.

Организациите, които първи осъществяват в работата си  AI, ще отприщят творчеството и ще отключат продуктивността за всички – поставяйки началото на нова вълна на напредък и осъществяване на стойностна работа. 
Тежестта на работния ден, която пречи на продуктивността


Последните няколко години продължителността на работния ден и времето, прекарано в срещи се усилва непрестанно. 68% от хората споделят, че нямат задоволително време за непрекъсната фокусирана работа, 62% споделят, че губят ужасно доста старания и часове в търсене на информация през работния си ден.

Служителите оповестяват, че най-голямата спънка на продуктивността са неефективните и прекомерно многото срещи. Близо 58% от хората споделят, че им е мъчно да обмислят хрумвания по време на виртуална среща, 58% изпитват усложнения да се включат интензивно, в случай че са закъснели за среща, а 55% споделят, че идващите стъпки в края на среща не са ясни и не могат да обобщят най-важните заключения от нея. 

От февруари 2020 година, екипите имат 3 пъти повече срещи и позвънявания в Microsoft Teams на седмица, нарастването е 192%. 

Данните от изследването демонстрират ясна нужда от усъвършенстване и възстановяване на срещите с екипите. Днес единствено 35% от чиновниците споделят, че ще се усети неналичието им, в случай че не участват на множеството срещи. Една от главните мотивации на чиновниците да се причислят е упованието, че ще получат информация, която да им помогне да свършат работата си по-добре. 
Изкуственият разсъдък избавление за чиновниците?
Въпреки всеобщото терзание, че AI може да размени работни места, данните от изследването демонстрират друго: чиновниците са по-склонни да имат вяра, че AI ще облекчи значително работата им, в сравнение с, че ще ги размени изцяло. 

Докато 49% от хората споделят, че се тревожат, че ще останат без работа поради AI, 70% са склонни да делегирали допустимо най-вече работа на изкуствения разсъдък, с цел да понижат натоварването си.

76% от чиновниците споделят, че биха употребявали AI за административни задания, 79% за аналитична и даже за креативна работа. Хората търсят помощ от изкуствения разсъдък за намиране на вярна информация и отговори (86%), обобщаване на срещи и дейности (80%) и обмисляне на работния ден (77%).

Оптимизмът във връзка с AI не стопира тук. Служителите имат вяра, че той може да усъвършенства творчеството, от формулиране на хрумвания за работата им (76%) до редактиране на текстове и документи (75%). Колкото повече хораta употребяват AI, толкоз повече виждат неговия капацитет да им оказва помощ и улеснява работата им. Около 31% от чиновниците имат вяра, че потреблението на AI ще увеличи тяхната работливост. 
Всеки чиновник се нуждае от нови умения, с цел да работи с AI
С времето работата взаимно с AI ще се трансформира в естествена процедура, по този начин както потреблението на интернет и компютър. 

Това ще докара и до придобиването или усъвършенстването на нови умения като сериозно мислене и аналитична преценка, комплицирано решение на проблеми, креативност и автентичност. Лидерите, взели присъединяване в изследването, споделят, че ще бъде от значително значение за чиновниците да научат по кое време да употребяват AI, по какъв начин да пишат точни инструкции, по какъв начин да правят оценка креативната работа и да ревизират за неточности. 

Сътрудничеството сред чиновниците и AI ще бъде идващият трансформиращ модел на работа – и способността да се работи интегрирано с него ще бъде новото основно умеене за всеки чиновник.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР