Над 3000 украински затгворници са подали молби за участие във

...
Над 3000 украински затгворници са подали молби за участие във
Коментари Харесай

Над 3000 украински затворници искат да служат в армията във войната срещу Русия

Над 3000 украински затгворници са подали молби за присъединяване във въоръжените сили. Това заяви формален представител, представен от Агенция Франс Прес. Молбите са пристигнали според новия закон, целящ активизирането на повече бойци за битка с съветската инвазия.

" Това се отнася за повече от 3 000 души. Направихме тази оценка преди приемането на закона ", съобщи пред украинската телевизия Олена Висоцка, заместник-министър на правораздаването.

" Не можем да кажем, че евентуалните 20 000 души, които споменахме, ще се запишат ", добави тя.

В началото на май украинските депутати одобриха закон, подписан от президента Володимир Зеленски, който разрешава на избрани категории пандизчии да отидат да се бият на фронта в подмяна на условно освобождение.

Тази мярка се ползва за пандизчии, които непринудено желаят да отидат, и изисква единодушието на военните управляващи след обзор на физическото и психическото здраве на пандизчията.

Тя няма да се ползва за пандизчии, наказани за някои тежки закононарушения, в това число съзнателно ликвидиране на повече от двама души, полово принуждение, закононарушения против националната сигурност или присъди за корупция.

Според текста такова искане ще могат да насочат единствено пандизчии, на които им следва да излежат по-малко от три години, като те ще служат в специфични армейски елементи.

След повече от две години опозиция против една доста смъртоносна инвазия, Украйна изпитва дефицит на бойци и въоръжение в лицето на по-голямата съветска войска.

През април Киев одобри и противоречиво законодателство за военната готовност, което има за цел да улесни постъпването в армията и да наложи по-големи наказания на тези, които не се запишат. Той понижи минималната възраст за готовност от 27 на 25 години.

Директорът на украинската неправителствена организация " Защита на пандизчиите в Украйна " Олег Цвили съобщи през май, че се притеснява, че украинските пандизчии ще се трансфорат в " месо ", изпратено да се бие без внимание, " както в Русия ".

В Русия от 2022 година насам паравоенната компания " Вагнер " вербува десетки хиляди пандизчии от съветските затвори, които по-късно са унищожени в извънредно смъртоносни офанзиви, изключително по време на борбата при Бахмут.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР