Бойци от групировката Ислямска държава (ИДИЛ) са убили трима сирийски

...
Бойци от групировката Ислямска държава (ИДИЛ) са убили трима сирийски
Коментари Харесай

Ислямска държава уби трима в Сирия


Бойци от групировката " Ислямска страна " (ИДИЛ) са умъртвили трима сирийски бойци при нахлуване против армейска позиция в пустинята Бадия.

Това беше обявено от боен наблюдаващ.

„ Джихадистите нападнаха обект, в който са ситуирани сили на режима ", заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида и добави, че са починали двама бойци и подполковник.

Сирийската войска е изпратила сили в региона, където офанзивите на ИДИЛ са постоянно срещани, преди предстоящата по-широка акция, съобщи основаният във Англия Център за наблюдаване, която разполага с мрежа от източници в страната.

При нахлуване на 3 май членове на ИДИЛ са умъртвили минимум 15 сирийски проправителствени бойци, когато са атакували три военни позиции в пустинята.

През 2014 година ИДИЛ завладя огромни територии в Сирия и Ирак, като прогласи така наречен халифат и стартира да упражнява гнет.

През 2019 година тя беше териториално разгромена в Сирия, само че остатъците от нея към момента правят смъртоносни набези, изключително против проправителствените сили и водените от кюрдите бойци в пустинята Бадия.

Войната в Сирия е лишила живота на повече от половин милион души и е разселила още милиони, откогато избухна през март 2011 година с бруталните репресии на Дамаск против антиправителствените митинги.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР