Средният разход на българското домакинство за поддръжка на жилището: вода,

...
Средният разход на българското домакинство за поддръжка на жилището: вода,
Коментари Харесай

Близо 20% от разходите на българите отиват за поддръжка на жилището

Средният разход на българското домакинство за поддръжка на жилището: вода, отопление, горива, поправки и други, е бил към 20% от общите му разноски, демонстрират данни от разбор на Евростат за трендовете в поддръжката на жилищата в страните на Европейски Съюз през 2016 година Средният индикатор за поддръжка на жилищните потребности в ЕС-28 е бил 24,5%, регистрира анализът.

По данни на Национален статистически институт междинният разход на българското домакинство за предходната година за поддържане на разнообразни жилищни потребности (вода, отопление, поправки и др.), е бил към 2000 лв.. При съществуването на към 3 млн. семейства у нас - за поддръжката и задоволяването на разнообразни жилищни потребности българите са похарчили близо 6 милиарда лв. през 2016 година

Анализът напомня, че към 85% от българите населяват свое лично жилище при междинен индикатор за Европейски Съюз - 70%. Жилищата у нас са към 3,9 милиона броя, като 2,6 млн. са в градовете и към 1,3 млн. - в селата, написа " Дарик ".
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР