Средната стойност на загубите на българските потребители, застраховани в „Олимпик,

...
Средната стойност на загубите на българските потребители, застраховани в „Олимпик,
Коментари Харесай

Ралица Агайн: Загубите на застрахованите в „Олимпик“ ще са средно 200 лв.

Средната стойност на загубите на българските консуматори, застраховани в „ Олимпик ", ще е 200 лева Това сподели зам.-председателят на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн по време на изключителното съвещание на Народното събрание.

„ Олимпик " прави активност от 2009 година и досега Комисията за финансов контрол не е получавала сигнали и тъжби за проблеми, свързани с активността на компанията и с изплащането на компенсациите. Жалбите за 2010 година са 7, за предните години малко повече. Но всичко това е извънредно малко. Жалбите са прегледани и са наложени санкции в размер на общо към 30 хиляди лева, което не е забележителна сума ", сподели още Агайн.

По отношение на междинната цена на застраховката тя изясни, че за предходната година е показала информация до и след 11 ноември. " До 11 ноември цената за леки коли е 196 лева при приблизително за пазара 179 лева След тази дата цената е била 207 лева.при 196 лева междинна за пазара. Така че не съществува дълготраен дъмпинг от този осигурител ", изясни тя.

Агайн уточни, че 197 хиляди полици бяха прекъснати на 17 август. „ За хората, които заплащат на вноски, просто няма да платят последваща вноска, което понижава загубата. Но за 29 хиляди души заплащането ще надвиши 100 лева и по този начин цената на междинната загуба ще е към 200 лева Споразумението с Кипър не покрива тези заплащания, което ще е загуба за нашите консуматори ", изясни тя.

Недопустимо е да има такова разминаване в информацията сред държавната институция КФН и държавното управление. Това бе реакцията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. „ В това, което чухме през днешния ден и това, което приказват разнообразни представители на държавното управление през последните седмици, има голямо разминаване ", сподели Нинова във връзка изявлението на Ралица Агайн от парламентарната естрада. Тя я попита дали това, което е изложила е ставало притежание на министър-председателя.

„ Вие тук представлявате КФН, извънредно значима държавна институция. От тази страна стои Министерски съвет, който ръководи страната сега. Недопустимо е сред държавна институция и държавно управление да има такова разминаване ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. „ Г-н министър председателят съобщи обществено, който се е подлъгал да заплаща евтини застраховки, да търпи риск. Вие казвате, че цената не е била дъмпингова. На второ място господин министър председателят съобщи, че в случай че страната се намеси, ще бъде за сметка на данъкоплатците, а вие твърдите, че ще е за сметка на гаранционните фондове. Второ разминаване. Правителството и до ден сегашен твърди, че страната не може да се намеси, с изключение на да оказва помощ със препоръки и юристи в Кипър, а вие твърдите друго. При мен е договорът сред българския и кипърския гаранционен фонд. Ние твърдим, че българският гаранционен фонд може да се намеси. Правителството твърди, че такава интервенция не е допустима ", съобщи Нинова.

Според нея планът на ГЕРБ не дава отговор на въпросите, а този на Българска социалистическа партия е обвързван с връщане на парите на засегнатите от „ Олимпик ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР