В момента в Грузия се провеждали всенародни протести срещу авторитарното

...
В момента в Грузия се провеждали всенародни протести срещу авторитарното
Коментари Харесай

Петьо Еврото: Грантаджиите в Грузия протестират за парите си

В момента в Грузия се провеждали " всенародни митинги " против " властническото държавно управление ", което желало да ограничи активността на " самостоятелното гражданско общество ". Това написа журналистът Петър Волгин, станал прочут около кандидатурата си за европарламента като " Петьо Еврото ".

Такъв е разказът на формалните медии по света и у нас. за ставащото в грузинската страна И, несъмнено, както във всеки официозен роман, и тук истината е някъде към 2-3 %. Всички останало е неистина и операция. 

Да, в Грузия в действителност има митинги, само че те въобще не са " всенародни ". Основно стачкуват деятели на НПО-сектора, които от години живеят на издръжката на евроатлантическите си донори - тъкмо както нашите непеошници. Да, вземат участие и младежи, чиито мозъци са преформатирани от същите тези NGO и от техните хора в формалните медии. А като махнем всички телевизионни операции, ще забележим че става дума за следното. 

Управляващото болшинство в грузинския парламент желае да вкара закон, съгласно който всички Неправителствени организации, които имат над 20% непознато финансиране, биват обявявани за задгранични сътрудници. Между другото, сходен закон работи в Съединени американски щати още от...30-те години на 20 в. И никой в никакъв случай не е протестирал против него. Защото такива закони са рационални. Логично е, че откакто огромна част от финансирането на някое Неправителствени организации  идва от чужбина, то да пази непознатите ползи, а не тези на съответната страна.

Протестът на грузинските непеошници е в действителност битка на тези хора хем да си запазят тлъстите чужденстранни грантове, хем да продължат да се вършат на " без значение гражданско общество ". Тези хора са също толкоз нахални, каквито са и българските им аналози. Живеят от години на непозната прехрана и по едно и също време с това се вършат на " самостоятелни ". 

Ако грузинското държавно управление клекне и отдръпна въпросния законопроект, това ще бъде следващата победа на наднационалните сили, на тези, които желаят да унищожат и дребното останал суверенитет на националните страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР