Сред най-здравословните ястия преди лягане са белите меса като пиле

...
Сред най-здравословните ястия преди лягане са белите меса като пиле
Коментари Харесай

Хапвайте бели меса за здрав сън

Сред най-здравословните ястия преди лягане са белите меса като пиле и риба да вземем за пример.

Птичето месо има в състава си характерното вещество триптофан, което има значима роля при пълноценното насищане на организма.

Оказва се, че птичето месо е единственият артикул, който може най-добре да засити организма. Пилешките гърди в композиция с печени или задушени зеленчуци е извънредно здравословно ястие преди сън.

Рибата и по-конкретно риба звук също е горещо препоръчвана храна за здравословен сън. Тя има способността да успокоява и да възвръща силите.

Хапването няколко пъти в седмицата на рибни артикули оказва помощ за кръвосъсирването и положителната работа на сърдечния темп. Друг забавен факт е, че с помощта на анти-възпалителните резултати на рибата, омега-3 мазнините защищават от слънчево изгаряне, както и от рак на кожата.

 Хапвайте бели меса за здрав сън

Тези артикули могат да се съчетаят с други бели храни, като да вземем за пример нискокалорично мляко, сирене или извара.

Продуктите с ниски равнища на калоричност, които в това време са богати на белтъчини, са елементарно смилаеми от организма, успокояват нервната система и отстраняват напрежението.

И още – преди да си легнем е безусловно противопоказна потреблението на сладки храни. За сметка на това можете да се доверите на храните, богати на целулоза. Причината – през нощта непотребните калории автоматизирано се трансформират в мазнини. Шоколадът, газираните питиета, бобовите растения, картофите и бананите са измежду храните, които е целесъобразно да избягвате преди лягане.

За вечеря не са подобаващи още тлъсти и мазни меса, черен дроб и гъби. Тяхната консумация може да докара до проблеми със съня, утринно главоболие и оток.

Бавното хранене също е от изключително значение за здравината на съня. Опитвайте се да предъвчете храната колкото е допустимо по-продължително. Това ще подсигурява, че няма да изпитвате чувство за тежест в стомаха. Освен това добре смляната храна основава по-голямо възприятие за задоволеност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР