Сред най-страшните средновековни мъчения е било сваряването на живи хора.

...
Сред най-страшните средновековни мъчения е било сваряването на живи хора.
Коментари Харесай

Най-страшните мъчения през Средновековието

Сред най-страшните средновековни мъчения е било сваряването на живи хора. Това бил мъчителен и муден способ за екзекуция и се употребявал в Европа, а преди този момент и в Азия.

Този тип наказване се практикувал когато хванели човек да се пробва да заплати с подправени монети. Съществували два типа на това изтезание – мятане на целия човек във врящия казан или слагане в казан със студена вода, която постепенно кипвала. Това изтезание се правело и с врящо масло. По този метод постъпвали и с нарушители, които са отровили един или повече души.

Чупенето на кости върху колело било едно от известните изтезания през междинните епохи. Човекът бил връзван за огромно колело и палачът удрял по всичките му крака с огромен чук, до момента в който не счупел всичките му кости.

 Средновековни мумии

След това към момента живата жертва се издигала върху висок дървен стълб, с цел да могат да се съберат птици, които да късат части месо от към момента живия човек.

Одирането на кожа също било отблъскващ способ за изтезание. За задачата се употребявал нож, с който постепенно се правели сечения, а по-късно кожата се повдигала и се отстранявала, до момента в който изпод не се покажели месо и сухожилия. През цялото време жертвата била поливана с вода, с цел да се свестява, когато припадала от болежка.

 Барокова скулптура

Разчленяването на жив човек е било едно от най-страшните мъчения. Осъденият бил душен с примка, само че единствено до лек пристъп. След това му отрязвали ръцете и краката.

После свестявали жертвата, разрязвали гръдния й панер и последното, което тя виждала, било личното й сърце. Вътрешностите на жертвата били изгаряни, а тялото се разрязвало на четири.

Мъчението с стоманени щипки също било извънредно, защото те се употребявали, с цел да се откъсват цели части месо. След това върху раните се изливало разтопено олово.

През междинните епохи се практикувало и разкъсването от четири коня. Жертвата била връзвана с въжета за ръцете и краката за опашките на четири коня, които били принуждавани да тичат в разнообразни направления.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР