Сред дамите битува схващането, че калориите са митични същества, които

...
Сред дамите битува схващането, че калориите са митични същества, които
Коментари Харесай

Колко тренировки стоят зад любимите ни сладки изкушения

Сред дамите битува схващането, че калориите са митични същества, които живеят в тези, които са на диета. Истината е, че войната с непотребните килограми е поредност от всекидневни борби с изкушенията, които ни заобикалят отвред.

Често си разрешаваме да грабнем от рафта някое сладко прелъщение, с което да се подсладим след обяд, успокоявайки съвестта си с обещанието непотребните калории да изразходваме на пътечката във фитнеса.

Но знаете ли какъв брой би трябвало да тичате, с цел да изразходвате калориите, които поемате с един Сникърс или Кит Кат? Отговорът на този въпрос ще ви шокира и най-вероятно ще понижи желанието ви да минавате около щанда с шоколадови вкусотии.

И по този начин, дами, записвайте си.

За да изразходвате калориите в чаша разтворимо кафе без сметана и захар, ще би трябвало да изминете 420 метра със междинна скорост от 10 км/час. Добавете сметана и захар и ще би трябвало да спринтирате близо километър.

За дребната опаковка шоколадов десерт Милки уей ще би трябвало да пробягате 1.73 км, а единствено две бонбончета Ferrero Rocher съдържат калории, които се изгарят след 2.21 км спринт. 1.84 километра би трябвало да пробягате, с цел да стопите порция кекс, а една приблизително огромна ябълка се изгаря след 0.9 км.

 Шоколадово блокче

Ако сте взели от рафта в магазина десерт от вида Сникърс, Марс, Баунти или Кит Кат, деликатно ги поставете назад на място, постепенно отстъпете два метра, по-късно се обърнете и в никакъв случай повече не доближавайте до щанда с калорийни бомби.

За изгарянето на калориите, поети с потреблението на всеки един от тези десерти, ще би трябвало да пробягате не по-малко от 3.66 км.

Рекордьор по калории е неустоимият Туикс, поради който ще би трябвало да пробягате не по-малко от 3.97 км.

 Сладки изкушения

И в случай че си мислите, че няма по какъв начин да стане по-зле, лъжете се. Порция овкусени сухарчета – вид кубети, с тегло към 60 г, ще ви коства 4.24 км., вие си решавате.

Победител в категорията вкусна калорийна бомба е шоколадовият кекс с шоколадова глазура, поради който ще би трябвало някак да пробягате 6.94 км.

На последно място, би трябвало да опровергаем необятно публикуваното разбиране, че храната, употребена за медицински цели (сладолед като антидепресант или шоколад за енергия), не се брои. Брои се и още по какъв начин - питайте издайническите любовни дръжки в региона на талията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР