Сребърният медалист от Олимпийските игри в Токои 2020 Кени Беднарек

...
Сребърният медалист от Олимпийските игри в Токои 2020 Кени Беднарек
Коментари Харесай

Кени Беднарек триумфира на Диамантената лига в Доха с най-добро постижение през сезона на 200 метра

Сребърният медалист от Олимпийските игри в Токои 2020 Кени Беднарек (САЩ) даде най-хубаво време за годината в дисциплината 200 метра при мъжете на надпреварата от Диамантената лига в Доха, Катар.

25-годишният спринтьор от Оклахома завоюва бягането с 19.67 секунди, като подиумът допълниха неговите сънародници Кортни Линдзи с 20.01 и Кайри Кинг с 20.21. И тримата американци преди малко бяха пристигнали от международното състезание за щафети на Бахамските острови, където победиха в бягането на 4x100 дружно с Ноа Лайлс.

" Знаех, че съм квалифициран сега, с цел да бъда водач с най-хубаво време в света. Просто се надявах вятърът да работи с нас, а не срещу нас. Бързото тичане толкоз рано през сезона е добър знак. Но времената нямат значение – главната ми цел тази година е да печеля олимпийската купа ", съобщи Беднарек.



Бразилецът Алисон дош Сантош завоюва на 400 метра с трудности при мъжете с време от 46.86 секунди, отправяйки съществено предизвикателство към олимпийския първенец Карстен Вархолм от Норвегия. Дош Сантош изпревари американеца Си Джей Алън с 48.39 секунди и Уилфред Хапио от Франция, който спря хронометрите на 49.10 секунди.

Световният и олимпийски първенец на копие при мъжете – Неерадж Чопра от Индия този път остана втори в дисциплината с резултат от 88.36 метра, а първото място сграбчи Якуб Вадлейх от Чехия единствено с два сантиметра по-добро достижение - 88.38 метра.

В спринта на 100 метра при дамите британката Дарил Нейта от Англия победи с фото-финиш пред американките Тамара Дейвис и Селера Барнс. Нейта завоюва бягането с резултат 10.98 секунди.



В бранша за скока на дължина при мъжете първото място заслужи Кери Маклауд от Ямайка с достижение от 8.52 метра, изпреварвайки олимпийския първенец Милтиадис Тентоглу от Гърция, който приключи втори с най-хубавия си опит през сезона - 8.36 метра.

Световният първенец Кристиан Чех от Словения сграбчи триумфа в хвърлянето на диск с последния си опит, в който реализира 70.48 метра, побеждавайки Мат Дени от Австралия.

Във финалното съревнование за вечерта първенецът от Африканските игри Самюел Фирвеу от Етиопия победи на 3000 метра стипълчейз с най-хубаво персонално време 8:07.25 минути. Втори се подреди представителят на Кения Ейбрахам Кибиуот.

Следващата спирка от Диамантената лига ще бъде в мароканския град Рабат на 19 май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР