Сръбският тенисист Новак Джокович напусна Австралия, след като местните власти

...
Сръбският тенисист Новак Джокович напусна Австралия, след като местните власти
Коментари Харесай

Спонсор на Джокович иска да обсъди с него случилото се в Австралия

Сръбският тенисист Новак Джокович напусна Австралия, откакто локалните управляващи анулираха визата му за повторно.

Сега един от неговите спонсори желае да беседва с него.

От Lacoste оповестиха, че желаят да преразгледат събитията, които провокираха близо двуседмична правосъдна борба и попречиха на неимунизирания сърбин да пази купата си от първия от шампионатите от Големия шлем за годината.

Австралия изисква идващите от чужбина да са имунизирани против COVID-19, в случай че не разполагат с някакво здравно изключение.

"Възможно най-скоро ще се свържем с Новак Джокович, с цел да преразгледаме събитията, които съпътстваха пребиваването му в Австралия, " се споделя в изказване на френската марка дрехи.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)

"Пожелаваме на всички чудесно показване на шампионата и благодарим на уредниците, че шампионатът се организира при положителни условия за играчите, личния състав и феновете, " се споделя още в изказването.

Спонсорите на Джокович значително резервират безмълвие, откогато визата му беше анулирана за първи път при идването му в Австралия на 5 януари. Засега е неразбираемо по кое време Джокович ще излезе още веднъж на корта. Случилото се в Австралия обаче породи въпроси към това по какъв начин неимунизираните играчи ще се състезават и в останалите шампионати през сезона.

Френският автопроизводител Peugeot, която също е спонсор на Джокович и в този момент е благосъстоятелност на Stellantis, е отказала коментар в понеделник, написа CNN Business. Швейцарският производител на часовници Hublot и японският тръст за спортни екипировка Asics не са отговори незабавно на запитванията за коментар.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)

Джокович има рекламни контракти на стойност 30 млн. $ годишно, съгласно Forbes, и е 46-ият най-високо заплатен състезател в света през 2021 година

Световният номер едно в тениса трябваше да играе в понеделник вечерта в Мелбърн, където се надяваше да завоюва рекордната си 21-ва купа от шампионатите от Големия шлем.

Вместо това той напусна Австралия с полет за Дубай, откакто изгуби обжалването си против решението за отнемането на визата му за повторно. По-късно през вчерашния ден Джокович се прибра в Белград.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР