Сръбският тенисист Новак Джокович бе задържан от австралийските власти преди

...
Сръбският тенисист Новак Джокович бе задържан от австралийските власти преди
Коментари Харесай

Джокович бе задържан от властите в Австралия

Сръбският тенисист Новак Джокович бе арестуван от австралийските управляващи преди утрешното чуване в съда, заяви Би Би Си.

Изслушването на сърбина пред съда е планувано за на следващия ден от 9,30 часа сутринта локално време (0,30 часа българско). Спортистът може да остане в страната, до момента в който съдът не прегледа законосъобразността на решението на министъра да анулира визата му и не вземе дефинитивно решение по случая.

Тази нощ Федералния съд в страната организира първото чуване на двете страни по разногласието към това дали международният номер 1 би трябвало да бъде депортиран, или решението за лишаване на визата му да бъде анулирано. Заседанието продължи единствено 10 минути.

Адвокатите на сръбския тенисист желаеха финалното решение да бъде взето от трима съдии, само че представителите на австралийското държавно управление се опълчиха. Това бе повода арбитър О’Калахън да отсрочи чуването, с цел да прегледа настояването на екипа на Джокович.

Според австралийското държавно управление 34-годишният тенисист е опасност за публичното здраве.  Ако Джокович загуби обжалването на анулацията на визата, ще бъде депортиран и ще му бъде наложена тригодишна възбрана за приемане на виза за Австралия.

Откритото състезание на Австралия по тенис стартира в понеделник, а Джокович е подложен под номер 1 в схемата. Ако завоюва купата за десети път, той ще стане най-успешният играч в историята на тениса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР