Сръбският президент Александър Вучич коментира снощи събитията в Косово, като

...
Сръбският президент Александър Вучич коментира снощи събитията в Косово, като
Коментари Харесай

Силни думи на Вучич! Какво обяви на света

Сръбският президент Александър Вучич разяснява нощес събитията в Косово, като направи оценката, че след 10 години косовските сърби са взели решение да изоставен институциите на Прищина и това са " огромни политически, съвсем тектонични промени ".

В изявление за сръбската телевизия Пинк президентът отхвърли косовските сърби да се работили " по разпореждане на Белград " и упрекна тези, които споделят това, че не желаят да видят какво желаят сърбите и какви проблеми имат.
-->
Сръбският президент изрази мнението, че сърбите е трябвало да се отдръпват от институциите в Прищина. Той приказва за разнообразни предходни нарушавания на интернационалното право от страна на Косово и за образци за репресии от ръководството на косовския министър председател Албин Курти, като съобщи, че постоянно е молил сърбите да не напущат институциите на Прищина.

През август се водеха договаряния в Брюксел за персоналните документи, напомня президентът. Европейски и американски представител желаеха тогава да се реализира съглашение и се заеха да убедят Албин Курти да се откаже от пререгистрацията на регистрационните номера, разкрива президентът на Сърбия.

Вучич сподели, че косовските сърби са имали подозрения във връзка молбите му да одобряват съглашението с Прищина за персоналните документи. " След два дни одобриха молбите ми и споделиха, че е за последно. Благодарих им и споделих, че имам заричане за регистрационните автомобилни номера, " сподели президентът.

Относно свалянето на дрон наскоро Вучич сподели, че изтребителите МиГ се употребяват за защита на небето и че сваленият летателен уред не е бил боен дрон на НАТО.

Дроновете могат да виждат доста неща по-добре и по-подробно, в сравнение с се вижда от спътници, когато и да е, изясни президентът.

Той подсети също, че укрепва сръбската войска.

" Ние имаме дребна войска, само че сме 10 пъти по-силни, в сравнение с бяхме. Днес имаме 14 МиГ-29, както и системи за Противовъздушна отбрана " Панцир ", а също и противоракетни системи ФК-3.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР