Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич заяви, че осигуряването на

...
Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич заяви, че осигуряването на
Коментари Харесай

Предупреждение от сръбския военен министър

Сръбският министър на защитата Милош Вучевич съобщи, че обезпечаването на мир в Косово е " обвързване на КейФОР и тяхна би трябвало да е оценката какъв брой жива мощ и оръжия са нужни за това ".

" Гледаме на КейФОР като на фактор, който би трябвало да отбрани и подсигурява сигурността на всички жители в Косово. Особено в този момент, след отдръпването на сърбите от институциите, да не разреши (премиерът Албин) Курти да изпрати служители на реда от албанска народност от юг, които да заменят сръбските служители на реда. Това би било път с непредвидими последствия ", сподели Вучевич за днешния брой на вестник " Вечерне новости ".

Той сподели, че Сърбия не желае войни, " не желаеме и други народи да страдат, само че нашите апели за диалози, за разговор не значат, че сме слаби или неподготвени, нерешителни ". " Просто считаме, че е по-добре да имаме разговор и диалог, да седнем на масата, вместо да стоим в окопите ", сподели Вучевич, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той отговори утвърдително на въпроса дали се завърши концепцията за връщане на наложителната военна работа. " Очаквам, че ще вървим към дефинитивно решение. Това е на първо място политическо решение, което би трябвало да бъде съпроводено със сериозен професионален разбор. Нямам проблем да кажа, че като жител и татко съм за връщането на военната работа, само че това не е подходящо, министърът на защитата не може да се управлява от това ", сподели Вучевич. Той добави, че армията е направила разбор и въпросът ще бъде разискван с президента и премиера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР