Сръбските медии съобщават, че по време на Глобалния призив за

...
Сръбските медии съобщават, че по време на Глобалния призив за
Коментари Харесай

Вучич: САЩ ще поискат Сърбия да признае Косово

Сръбските медии оповестяват, че по време на " Глобалния апел за отбрана на религиозната независимост ", който се организира в Организация на обединените нации, с изключение на възможна среща с американския президент Доналд Тръмп, сръбския президент Александър Вучич има срещи с канцлера на Германия Ангела Меркел и с съветския външен министър Сергей Лавров.

" Не мога да приема позиции, които срещата с някого, единствено тъй като е известно име, е лесна за нас. Не, тези срещи са сложни, тъй като беседваме с представители на главните сили, които признаха без значение Косово ", изяснява той.

" Всички тези страни, тъкмо както Съединени американски щати, застават твърдо на тази позиция . Съединени американски щати чака от Сърбия, както видяхте в писмото на президента Тръмп, да признае независимостта на Косово. Нека не заблуждаваме хората . По-меко или в края на разговора, същото ще кажат и другите западни страни , които са признали Косово. Така стоят нещата на Запад . Какво вършим в това време? Ние демонстрираме своята позиция ", разяснява Вучич.
 Щатският сенатор Мърфи има вяра, че Вучич ще признае Косово, само че е сърдит от митата
Щатският сенатор Мърфи има вяра, че Вучич ще признае Косово, само че е сърдит от митата

" Веднага откакто митата се вдигнат, той е подготвен да приказва "

В същото време, министър председателят на Косово Рамуш Харадинай изясни във Facebook , че табелата в Зубин Поток с надпис " Република Сърбия, Косово и Метохия " е отстранена .

Надписът е отхвърлен нощес от органите на реда в Косово , оповестява и всекидневният " Газета експрес ", представен от b92.

Вчера е обявено, че на входа на Зубин Поток от посоката на Бърняк е сложена табела, " Добре пристигнали в община Зубин Поток, Република Сърбия, Косово и Метохия ".

" Газета експрес " написа, че това не е първият път, когато " общините с болшинство сръбско население не зачитат Република Косово , като слагат табели ".
 Харадинай още веднъж се кандидатира за министър председател на Косово
Харадинай още веднъж се кандидатира за министър председател на Косово

Данъците върху артикули от Сърбия остават, до момента в който не признаят независимостта на Косово
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР