Способността компетентно да комбинираме продуктите в готвенето си е цялото

...
Способността компетентно да комбинираме продуктите в готвенето си е цялото
Коментари Харесай

Храни, които са много полезни, ако ги ядем заедно

Способността умело да комбинираме продуктите в готвенето си е цялото изкуство.

Чрез вярното съчетание на съставките можете освен да постигнете съвършен усет, само че и да извършите здравословно ядене.

За някои от комбинациите надали сте знаели.

Говежди черен дроб и червен пипер

Всеки един от тези артикули е цялостен с витамини и микроелементи и дружно образуват супер-полезен кулинарен тандем. Факт е, че говеждият черен дроб е скъп източник на желязо и съвсем не се всмуква без витамини А и С, с които българският пипер е толкоз богат. Ако печете черния дроб със сладостен апетитен пипер във фурната, ще получите доста вкусно и полесно ядене.

Свинско и брюкселско зеле

Деликатният усет на брюкселско зеле се хармонизира добре със свинското месо и му оказва помощ да се усвоява по-добре. Но изгодите от гастрономическия дует са освен в това. Свинското месо е скъп източник на селен, който потиска развиването на раковите кафези в организма. А брюкселското зеле съдържа огромни количества органична материя сулфорафан, което усилва антиоксидантните свойства на селена до 13 пъти.

Пиле и моркови

Комбинацията от ароматно пиле е доста потребна за възстановяване на имунитета: Морковите са богати на витамин А, който дейно се бори с инфекциите и вирусите, а цинкът в пилешкото месо оказва помощ на витамина да се усвоява по-добре.

Яйца и броколи

Комбинацията от яйца и броколи е доста потребна за подсилване на костната система. Броколи - богат източник на калций, незаместим при образуването на костна тъкан. Но с цел да влезе калцият в костната тъкан, той се нуждае от витамин D - той се съдържа в яйчните жълтъци. Препоръчваме ви по-често да хапвате на закуска омлет с броколи, спанак и сирене.

Риба звук и лимон

Малко количество лимонен сок ще даде на месото от риба звук прелестен кисел усет. И това не е всичко: лимонът преобразува желязото, което се съдържа в рибите, в бързо смилаема форма, като насища кръвта с доста О2.

Картофи и гъби

Картофите и гъбите са подхранващ и апетитен кулинарен дует, който по някаква причина стана основа на съветската кухня. Комбинацията от богати на въглехидрати картофи и гъби, е основана, с цел да даде на тялото сила, с цел да оцелее в суровия мраз. В същото време гъбите и картофите са с ниско наличие на калории, което значи, че такава композиция не ви заплашва с появяването на спомагателни килограми. Има доста вкусни предписания с тях, да вземем за пример картофено пюре с гъбена каша, което се подготвя елементарно и бързо.

Риба и аспержи

Готвачите считат, че такава композиция е една от най-хубавите: Аспержите хармонично акцентират усета на рибата. Рибата способства за оптималната всмукване на аспержите, цялостни с всички типове витамини и минерали. Аспержите форсират храносмилането на рибите и предотвратяват образуването на нездравословни съединения - продуктите от разграждането на протеините. За една вкусна, лека и здравословна вечеря може да извършите сьомга, изпечена с аспержи.

Моркови и орехи

Моркови и орехи - артикули с големи потребни свойства. Ако ги ядете дружно, тогава изгодите за тялото се усилват доста. Морковите са богати на каротин, който предотвратява стареенето и усъвършенства външния тип на кожата, косата и ноктите. Витамин Е, който изобилства в орехите, способства за по-добро асимилиране на каротина и предотвратява неговото заличаване. От тези артикули можете да извършите вкусна торта от моркови.

Източник Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР