Най-добрите подправки за мозъка.Здравето на мозъка може да се повлияе

...
Най-добрите подправки за мозъка.Здравето на мозъка може да се повлияе
Коментари Харесай

Най-добрите подправки за мозъка

Най-добрите подправки за мозъка.Здравето на мозъка може да се повлияе позитивно от потреблението на избрани подправки.

Консумацията на верните подправки, може да усъвършенства здравето на мозъка, да усъвършенства паметта, концентрацията и когнитивните качества.

Най-добрите подправки за мозъка

АР: Путин насочи остро предизвестие към Запада с визитата си в Северна Корея 24.06.24 15:04 Най-добрите подправки за мозъка 24.06.24 14:59 Ето по кое време са консултациите на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия с президента Радев 24.06.24 14:39 Астролог уточни месеца и годината, когато мирът несъмнено ще пристигна в Украйна 24.06.24 14:23 ЕКСКЛУЗИВНО В SAFENEWS: ОСТАВАМЕ БЕЗ ХЛЯБ! 24.06.24 14:20

Черен пипер 

Основният съставен елемент в пипера, който носи на мозъка, е веществото пиперин. Той усъвършенства паметта, когнитивните функционалности и покачва интензивността на процесите, протичащи в мозъка.

Канела

Тя е потребна освен за мозка. Ако се употребява всеки ден, можете да предотвратите развиването на диабет, да възстановявате равнищата на кръвната захар и да намалите инсулиновата устойчивост.

Джинджифил 

Той съдържа гингерол, антиоксидантно и противовъзпалително средство, което усъвършенства когнитивната функционалност, понижава риска от инфектиране и резултатите от напрежението.

Индийско орехче 

Миристицинът,който съдържа е виновен за подобряването на паметта и попречване на недъгавост на нервните пътища.

Куркума 

Куркуминът е вещество, което е противовъзпалително и антиоксидантно. В същото време куркумата е потребна за черния дроб.

Активните съединения, виновни за лечебните свойства на куркумата, са куркуминоиди, които съставляват 3% от общото тегло на корена или стъблата. Най-изследваният от тях е полифенолът куркумин. 

Способността му да понижава възпалителния отговор индиректно допуска успеваемостта на куркумина при лекуването на доста хронични болести, да вземем за пример захарен диабет, алергични реакции, сърдечни и съдови патологии

Куркуминът показва способността да се бори с рак, артрит, хипертония, астма и други болести.

Учените са съумели да потвърдят, че куркуминът може да унищожи свободните радикали и да усъвършенства интензивността на вътрешните антиоксидантни ензими на тялото.

Източник: zdrave.to

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР