Спортният министър Красен Кралев публикува във Фейсбук резюме на отчета

...
Спортният министър Красен Кралев публикува във Фейсбук резюме на отчета
Коментари Харесай

Кралев отчете 5.5 млн. лв. инвестирани в спортна инфраструктура

Спортният министър Красен Кралев разгласява във " Facebook " обобщение на доклада си пред министерския съвет за постигнатото от ведомството му през годината. Като основен акцент той натъртва на това, че в възобновяване и създаване на спортна инфраструктура са вложени 5 550 000 лева . и добавя, че все още за 2020 година са утвърдени планове за държавно подподмагане на обща стойност 715 000 лева

" През 2019 г. са отпуснати средства за ремонт на: подготвителната зала на Зимния замък в София, на залата за повдигане на тежести към Спортно учебно заведение " Георги Бенковски " във Варна, на лекоатлетическата зала в “Добротица ” в Добрич, на спортна зала в Етрополе, на спортна зала в Белово, на постройка за повдигане на тежести към Спортно учебно заведение " Никола Симов " в Търговище, на спортна зала за потребностите на спортни клубове по бокс в Русе, на писта за ролбан и стрелбище към нея в Самоков и на волейболна зала в Перник. Тази година бе обезпечено финансиране за зала за тенис на маса в Полски Тръмбеш, за модернизиране на “Арена Арда ” в Кърджали, както и за създаване на спортна база в Казанлък ", разказва Кралев, само че в резюмето не загатва за изхарчените други съвсем 5 млн. лева за образуване на интернационалните надпревари у нас .

А въпросните 715 000 лева ще са за създаване на мини футболно игрище в Община Симитли, за преустрояване, належащо за създаване на боксова зала в Плевен, за възобновяване на настилката на на футболно игрище в състезателен комплекс " Христо Ботев " в Габрово и за ремонт на зала за повдигане на тежести към състезателен комплекс " Ялта " (Русе).

С последното залите за повдигане на тежести, за които страната ще даде пари през 2019 и 2020 година стават три - най-вече от всички останали обекти, регистрирани от спортния министър.

В доклада си пред Министерския съвет Кралев е записал проведената процедурата по прелицензиране на федерациите, чиято краен период е до 18 януари 2020 година Процедурата е наложителна по новия Закон за физическото образование и спорта и цели премахването на така наречен клубове-фантоми

В бранш " Младеж " на министерството Кралев акцентира " ефикасните съвещания, които бяха извършени през 2019 година с над 3000 младежи в цялата страна за правене на новата Национална тактика за младежта 2020, както и стартирането на огромен план по ОПРЧР, с помощта на който ще се изградят 7 юношески центрове в страната. "

А също по този начин и проекта  " Разработване и внедряване на стандарти за качество при даване на юношески услуги в България " по Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси ”, която е взаимна с Министерство на труда и обществената политика. Проектът е за съвсем 5 млн. лв. и " цели да предоставим услуги с действително деяние за развиването на младежите в страната ".

Спортният министър акцентира още, че през 2019 г. България беше определена за член на Междуправителствения комитет за физическо образование и спорт на ЮНЕСКО (CIGEPS). А също по този начин, че бе определен в съвета на WADA, като го разказва по този начин: " Изборът ми за повторно за член на Учредителния съвет на Световната антидопингова организация като представител на държавите-членки на Европейски Съюз, безспорно е триумф и самопризнание за България и за държавното управление ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР