Спорната биография на координатора за София-област Владислав Симов е причина

...
Спорната биография на координатора за София-област Владислав Симов е причина
Коментари Харесай

Скандал в „Промяната“! Червен бизнесмен седна на мястото на честния еколог Александър Дунчев

Спорната биография на координатора за София-област Владислав Симов е причина за смазващата загуба на изборите, кахърят се партийни деятели

Грозни кавги се вихрят в структурите на „ Продължаваме промяната ” в София-област. Партийни деятели разкриват, че напрежението тлее от месеци, само че се разпалва откакто станаха ясни окончателните резултати от парламентарните избори, написа „ Уикенд “. В 26-и МИР обединението „ Продължаваме промяната-Демократична България ” събра едвам 19% от гласовете. По-нисък резултат те имат единствено в обичайни замъци на Движение за права и свободи като Кърджали и Разград.

Фенове на Кирил Петков и Асен Василев хвърлят виновността за неуспеха на управлението в София, чиито интриги принудиха да напусне природозащитника Александър Дунчев.

Със своите акции по избавяне на гората от бракониерска сеч, той бе един от любимците на вярващите, че България може да стане естествена страна гласоподаватели в региона. Малко преди старта на акцията Дунчев хвърли партийната си брошура, неудовлетворен, че за лидер на листата в София-област е спуснат парашутист от съдружните сътрудници. В свои изявленията той не скри разочарованието си, че шефовете на „ Промяната ” са загърбили екологичните дела. До напускането си известният природозащитник го играе и координатор на Политическа партия за региона. С ежедневните си разкрития за незаконни сечи в региона трупаше благосклонности на гласоподавателите, убеждавайки ги, че групировката на Кирил Петков и Асен Василев може да осъществя мечтаното от болшинството хора изчегъртване на партийните обръчи от компании, които от десетилетия източват страната и унищожават природата.

Реклама

С сходен имидж не може да се похвали новия координатор за София-област Владислав Симов. Освен, че в никакъв случай не си е мръднал пръста против бракониерите, Симов е превъзходен образец за това, което се назовава „ политически хамелеон ”, оплакват се деятели. За похлупак, татко му Симо Симов се свързва с митичните червени куфарчета, с помощта на които след 1989 година правилни приятели безусловно за една нощ станаха милионери.

Както си му е реда, синът Владислав също почва политическата си кариера в партията майка Българска социалистическа партия. Дълги години той е началник на общинския съвет в община Антон от името на социалистите, а брат му кмет на едноименното село. Хора от столетницата си спомнят, че Владислав Симов дълго време е измежду шефовете на младежката организация на Българска социалистическа партия в общината. Като неин представител той даже взе участие в националната среща на младите социалисти през 2017 година През 2021 година натрупалият опит общинар  поглежда и към националната политика. Партийните му приятели го предлагат в листата за идните през април постоянни парламентарни избори. Планът е той да заеме трето място, което е избираемо, откакто по това време Българска социалистическа партия е главната опозиционна партия на ГЕРБ.
Кандидатурата на Симов не е харесана от лобито на председателката Корнелия Нинова и той непосредствено изпада от листите. След като не се добира до Народното събрание, Владислав Симов предстоящо разлюбва столетницата. В свое изявление той непосредствено упреква Нинова, че тика напред единствено свои послушни протежета, а не младежи с капацитет. След толкоз години при алените, Симов внезапно осъзнава, че  БСП е обречена на изгубване поради  историческата си обремененост и отхвърли да се приспособява към новото време ставайки съвременна и естествена лява партия.

Макар и оказал се безпартиен, той бързо яхва анти ГЕРБ вълната. Пред публицисти напористият довчерашен социалист упреква хората на Бойко Борисов по места, че през трите си мандата са подложили на цялостен рекет и мародерство частния бизнес. Включително и търговията с горива на татко му. При сходна реторика не е изненада, че Владислав Симов бързо се присламчва към набиращата сили „ Продължаваме промяната “. Там, на инат на клетвите, че Политическа партия е опция на обичайните и фамозни с корупционните си практики партии, го одобряват с отворени прегръдки и даже вършат началник.

Друг е въпроса какво мислят за пребоядисалият се координатор редовите гласоподаватели. Резултатите от вота на 2 април приказват сами за себе си…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР