Според вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева кризата, свързана с

...
Според вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева кризата, свързана с
Коментари Харесай

Захариева с прогноза за тежестта на кризата

Според вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева рецесията, обвързвана с ковид, ще е доста по-тежка от финансовата от 2008 година. това безпокойство тя изрази в изявление за Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Държавите ни са толкоз свързани, че даже и страните, които не вкараха прецизни ограничавания, пострадаха съществено, сподели Захариева. Тя даде за образец Швеция, която се провали и изгуби доста свои жители. Като позитивен образец в скандинавския район Захариева уточни Норвегия.

България ще получи помощ в размер на 20 % от Брутният вътрешен продукт от фонда за възобновяване, уточни министърът.

Кризата сподели, че би трябвало да се обединят напъните в основаването на медикаменти и ваксини на европейско равнище. Ключови производства са изнесени отвън Европейски Съюз и Европа. Антибиотиците, парацетамол, защитни средства се създават в Китай. Стратегическата автономност е новата цел, уточни Захариева.

България ще получи към 15 милиарда евро, от които би трябвало да върне 3,3 милиарда в границите на 30 години. Другото ще бъде грант. Всяка страна би трябвало да предложи проект по какъв начин ще влага тези пари, посочи тя. По думите й предлага се и нарастване на бюджета за идващия интервал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР