ПрогнозаГЕРБ искат превес над ППДБГореща битката за мандат от Варна

...
ПрогнозаГЕРБ искат превес над ППДБГореща битката за мандат от Варна
Коментари Харесай

Вещаят гореща битка за ляв варненски мандат

Прогноза
ГЕРБ желаят превес над ППДБ

Гореща борбата за мандат от Варна в лявото пространство предвиждат анализатори, откакто от “Левицата ” дефинираха за лидер на листата си в Трети МИР предприемача Иван Иванов. Той има опит като общински консултант.

През 2017 година стана и народен представител от Българска социалистическа партия, откакто завоюва 4394 преференции и се качи от 22-ро на второ място в листата. Три години по-късно Иванов бе изключен от Българска социалистическа партия поради подозрение, че е взел участие в побой над собствен съпартиец от Долни чифлик, макар че изрично отхвърли това. На локален терен Иванов бе очевиден конкурент на градския и регионален водач Борислав Гуцанов, който още веднъж ще води листата на Българска социалистическа партия.

На предишните избори партията завоюва единствено един мандат от Варна и има риск в този момент да го загуби. Тя още не е оповестила водачите на листи, само че във Варна чакат отпред да е Ваня Григорова или Мая Манолова.

До момента в РИК-Варна е записана единствено листата на “Възраждане ” отпред с Костадин Костадинов. На предишния избор партията завоюва 3 мандата и има упоритост да ги усили. Такъв е проектът и на ГЕРБ-СДС, които желаят очевиден превес пред ПП-ДБ.

На предходните избори първата коалиция завоюва 6 мандата, а втората - 4. За водачи се спрягат още веднъж Даниел Митов и Даниел Лорер, а съгласно предварителните данни не се чакат съществени промени и при останалите претенденти на избираеми места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР