Според въведеното от Виктор Орбан изборно законодателство в Унгария няма

...
Според въведеното от Виктор Орбан изборно законодателство в Унгария няма
Коментари Харесай

Какви са нагласите на унгарците преди парламентарните избори?

Според въведеното от Виктор Орбан изборно законодателство в Унгария няма ден за размисъл. Въпреки, че пропагандите са позволени и през днешния ден, огромните партии проведоха своите заключителни манифестации нощес.

Виктор Орбан се нарежда по време на акцията като избавител на християнската просвета на Унгария от мюсюлманската миграция в Европа. Проучванията дават преднина на неговата Фидес, която най-вероятно на следващия ден ще го трансформира в най-дълго управлявалият европейски водач след Ангела Меркел.

От едната страна е Фидес, а от другата са 23 партии - единствено 8 от тях са широкоизвестни на унгарските гласоподаватели. Опозицията остава фрагментирана.

Жужана Селени е народен представител в оставка от демократичната съпротива. Решава да не се кандидатира за следващ мандат на тези избори. Твърди, че няма по какъв начин триумфът от частичните избори, когато опозиционните партии се сплотяват, да се повтори и на парламентарните, тъй като сред дребните партии има конфликт на ползи.
Жужана Сел ени - народен представител в оставка от партия " Заедно - Партия за нова епоха ": " Коя ще бъде втората по величина партия, в случай че Орбан не завоюва, кой ще застане отпред на съдружно държавно управление. Има голяма съпротива и контраинтереси от страна на Йобик, която към момента е нова партия, беше доста екстремистка преди години, само че в този момент се преориентира към центъра на политическия набор. От друга страна в ляво има две социалистически, две демократични, две либерално-зелени.. И повода да са толкоз доста е, че има рецесия на водачеството ".
Жужана Селени е член на Фидес още с раждането на партията. Познава Виктор Орбан от най-ранните му политически години и споделя, че той още тогава е посочил, че има способността да се трансформира, с цел да печели избори. Напуска я още през 94-та година.
Жужана Селени: " През 94-та той промени профилът на партията от демократична към консервативна. И за мен този цена беше прекомерно огромна - да трансформира идеологията си ".
Сега фокусът на акцията на Фидес е мигрантската опасност, а по улиците на Будапеща има плакати с Джордж Сорос, прегърнал опозиционните водачи. Надписът гласи - те дружно ще съборят оградата по границата.
Жужана Селени - народен представител в оставка от партия " Заедно - Партия за нова епоха ": " Той имаше потребност от същинска опасност, да покаже, че нещо съставлява сериозна екзистенциална опасност. Ако мигрантите дойдат, те ще унищожат Унгария, краят на нашата просвета - мисля, че доста българи могат да се самоидентифицират с този сюжет. "
За на следващия ден остава решаваща изборната интензивност, колкото повече хора гласоподават, толкоз по-малко гласове ще завоюва Виктор Орбан.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР