Според вътрешна информация Ford работи по нов пикап на шасито на

...
Според вътрешна информация Ford работи по
нов пикап на шасито на
Коментари Харесай

Ford прави пикап на базата на Focus

Според вътрешна информация Ford работи по нов пикап на шасито на Ford Focus четвърто поколение. Платформата ще е леко удължена, а новата кола ще е противник на Fiat Toro. Двигателната гама на пикапа ще включва турбомоторите от семейството EcoBoost 1,5 или 2 литра, задвижването ще е предно и опционно цялостно. Предполага се че производството на пикапа ще става в завода на Ford в Мексико, откъдето той ще се експортира освен за цялата Латинска Америка, само че и за Щатите.

Пикапът ще е от бюджетната категория и ще се разположи в гамата на Синия овал под модела Ranger. От Ford публично подтвърдиха, че работят по на ниска цена пикап с думите на президента по световните пазари Джим Фарли, по време на конференцията Deutsche Bank Global Auto Industry Conference.

По думите на Фарли, в границите на бизнеса по производството си на пикапи компанията “инвестира в по-достъпни пазарни сегменти ”. Той загатна още, че “ си коства да чакаме нови модели, стоящи в гамата под създаваните сега пикапи ”. Но не посочи периодите за появата им, както и за кои пазари ще бъдат предназначени.

Машините от този тип с предно предаване и напрено ситуиран мотор са много популярни в Южна Америка. Например, според продажбените резултати за 2017-а година Fiat Toro заемаше второ място в класацията за реализация на леки търговски модели в Бразилия.

Fiat Toro е относително на ниска цена и не малък автомобил с двхредна кабина, за разлика от простите и евтини пикапи Fiat Strada и Volkswagen Saveiro, също развити въз основата на хечбеци B пазарен клас. Подобни машини напоследък показаха и други автопроизводители - от Renault - Duster Oroch и от Volkswagen - Tarok въз основата на кросовъра T-Cross.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР