Според публикация в ливанския информационен портал AMN под заглавие Сили

...
Според публикация в ливанския информационен портал AMN под заглавие Сили
Коментари Харесай

AMN: Големи сили на ИД влезли в Идлиб, опасенията на Ал-Кайда се сбъдват

Според обява в ливанския информативен портал AMN под заглавие „ Сили на ИД навлезли в Идлиб, кошмарът на Ал-Кайда се сбъдва ”, огромни отряди на ИД проникнали на територията на провинцията. Това станало след продупчване с пердах на линията на защита от конкурентни групировки. По този метод опасенията на „ Джебхат ан-Нусра” (сирийски филиал на Ал Кайда, в този момент водач в групировката „ Хайят Тахрир аш-Шам”) почнали да се сбъдват. Преди това те получили съществени загуби след нахлуване на държавни сили и това облекчило нахлуването на ИД. Сега „ Нусрите” се бият на два фронта.

Ситуацията припомня по какъв начин наскоро сирийските войски отвориха на запад обръча към град Акербат и терористите побързаха да се изтеглят към Идлиб. Това обаче не е тяхна „ традиционна” територия и избухнаха първите съществени междуособици измежду терористите в Идлиб. Тогава „ Нусрите” взеха превес и понамалиха броя на съперниците си.

Затова в този момент е правилен въпросът от кое място се взеха преди два дни тези „ огромни сили” на ИД? Най-вероятно са от освободени изолирани анклави в провинция Хама. Ако това се окаже правилно, ходът на Дамаск е ефикасен да опълчва терористите едни на други и освен това Ал Кайда да надделее. И защото Ал Кайда е общопризната за интернационална терористична организация, унищожаването й след това няма да срещне от на никое място възражения.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР