Според отец Антим от параклиса Свети Георги Победоносец в Горни

...
Според отец Антим от параклиса Свети Георги Победоносец в Горни
Коментари Харесай

Растящият камък в Горни Богров превръща молитви в реалност

Според отец Антим от параклиса Свети Георги Победоносец в Горни Богров растящият камък, който е знак на храма, е сбъднал молитвите на доста бездетни фамилии към празниците.

По думите на духовника по време на службата за Гергьовден една майка е споделила, че е родила дете, откакто предходната година се е помолила на камъка в църквата за това знамение.

Отец Антим споделя, че в църквата идват и доста заболели хора, които молят за здраве и не след дълго изпращат благодарствени писма до храма, като споделят, че са се излекували.

С времето обаче молитвите на хората стават все по-комерсиални и не дребна част от идващите хора в храма се молят за пари.

Смята се, че чудодейният камък е донесен от от Йерусалим в края на XII век и началото на XII век, като тогава е бил висок тъкмо един метър.

Към момента камъкът е два метра и 10 сантиметра, като не стопира да пораства, а от научните среди не могат да дадат изрично пояснение за този феномен.

Отец Антим споделя, че и той не е вярвал в чудото първоначално, само че забелязал, че доста хора идват поради камъка и решил да го мери. Така с изненада духовникът разкрил, че камъкът в действителност пораства.

Църквата Свети Георги Победоносец в Горни Богров е известна и друго знамение, след което в двора на манастира е потекла лечебна вода.

 Растящия камък

Отец Антим споделя по какъв начин през 2004 година една от послушниците в храма е сънувала Богородица пред вратите на църквата, като посочвала място, на което има лечебна вода.

Послушницата Сийка разказала за съня си на отеца и показала точното място.

На другия ден отец Антим извикал собствен другар геофизик, който откакто изследвал мястото, споделил, че там сигурно има вода.

След няколко месечен сондаж от мястото била извлечена вода със чудноват горчиво-солен усет. Анализи демонстрират, че тази вода може да оказва помощ при бъбречни проблеми, а химичният ѝ състав е еднакъв с този на библейското Мъртво море.

Към момента на мястото с лечебната вода е направена красива чешма с елекропомпа, защитавана от два каменни лъва.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР