Един от фаворитите на Европейското първенство по футбол Франция потегли

...
Един от фаворитите на Европейското първенство по футбол Франция потегли
Коментари Харесай

Франция започна европейския си поход с икономична победа над Австрия

Един от любимците на Европейското състезание по футбол Франция потегли с икономична победа с 1:0 над Австрия, пристигнала след автогол. Французите водиха играта в огромни интервали от мача, само че имаха съществени проблеми против противника си.

Ключовият миг в мача беше в 38-ата минута, когато след рикошет от Максимилиан Вьобер топката влетя в мрежата на Австрия.

Френският състав се регистрира с куп пропуски пред вратата на противника си, което можеше и да коства скъпо през второто полувреме, когато Австрия няколко пъти създаваше блъсканица в наказателното поле. Реалните голови положения за австрийците обаче бяха малко. И при двете по-сериозни такива - в 36-ата и 78-ата минута Кристиян Баумгартнер беше спрян от вратаря на " петлите " Майк Менян.

Голямата звезда на Франция Килиан Мбапе пък напусна терена в края на постоянното време, откакто удари главата си в рамото на противник и не съумя да продължи. По първична информация капитанът на Франция е със строшен нос.

Резултатът оставя тима на Дидие Дешан с три точки в група D, наедно с отбора на Нидерландия, който победи Полша с 2:1 в Хамбург на 16 юни.

В идващия кръг Франция се изправя против " лалетата " в Лайпциг на 21 юни, до момента в който Австрия излиза против " Дружина полска " по-рано същия ден в Берлин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР