Според ново проучване на The Harris Poll, проведено по задание на

...
Според ново проучване на The Harris Poll,
проведено по задание на
Коментари Харесай

Американците смятат, че бъдещето е на електромобилите

Според ново изследване на The Harris Poll, проведено по задание на Volvo Cars, съвсем две трети от американските водачи имат вяра, че бъдещето е на електрически коли.

От Volvo споделят, че това проучване демонстрира позитивното отношение, което имат водачите по повод изцяло електрическите коли, и изключително за фактори като паричните изгоди и въздействието върху околната среда.

Според резултатите, 74% от водачите на електрически коли разясняват, че дългосрочните спестявания от зареждането със общоприети горива превъзхождат по-високата цена на актуалните електрически автомобили. 59% от всички анкетирани водачи считат, че управлението на електрически автомобил има позитивно въздействие върху околната среда, като то е по-голямо от преработването (49%), преминаването към електронни касови документи (48%) и въвеждането на умни технологии за подобряването на енергината успеваемост на домакинството (44%).

Колкото и удовлетворени да са водачите на електромобили като цяло от своите коли, проучването на Volvo Cars показва и редица благоприятни условия за усъвършенствания, формирани въз основата на клиентските впечатления. Въпреки че повече от собствениците на електрически автомобили зареждат своите коли в домашна конюнктура (51%), голяма част презареждат батерията на превозното си средство отвън нея, на обособени зарядни станции. Макар че във втория случай те могат да разчитат на почти двойно по-бързо зареждане, те все още считат, че могат да бъдат направени подобрения. 48% от тях имат подготвеност да платят повече за още по-бързо зареждане, 42% биха желали на място да имат достъп до кафене или кафене с wi-fi интернет достъп, 32% биха оценили високо съществуването на фитнес наоколо.

От Volvo разясняват, че сходно на повечето американци, марката има вяра в бъдещето на електромобилите. Според тактиката на компанията, до 2025 година 50% от продажбите й ще бъдат образувани от изцяло електрически коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР