Според изследванията богатите на захар храни могат да доведат до

...
Според изследванията богатите на захар храни могат да доведат до
Коментари Харесай

Топ 5 вредните храни, в които има най-много захар

Според проучванията богатите на захар храни могат да доведат до затлъстяване, диабет и сърдечни болести. По данни към 1.9 милиарда възрастни и 41 милиона деца са затлъстели по целия свят.

Консумирането на прекалено много храни с високо наличие на захар може да ви пристрасти към захарта. И ще копнеете за нещо сладко в избрани моменти или по време на прочувствен стрес. Изненадващо, само че не всички храни с високо наличие на захар са сладки.

В тази публикация ще разгледаме 5 храни с високо наличие на захар, с цел да може да ги заобикаляме и да понижим риска от затлъстяване и свързани болести. Да стартираме!

1. Торти, сладкиши и понички

Тортите, сладкишите и поничките освен съдържат спомагателна захар, само че се вършат и от брашно и високомаслени съставки, които не са подобаващи за вашето здраве. Консумирайте лимитирано количество от тези сладки храни - да речем един път седмично. Опитайте да печете вкъщи и използвайте по-малко захар. Заменете брашното с настъргани моркови, тиква, тиква и т.н.

2. Зърнени закуски

 В корнфлейкса има доста захар

Зърнените закуски са желани от доста хора, тъй като са бързи, леки, налични, портативни, хрупкави и вкусни. Но знаете ли, че те съдържат голямо количество захар, изключително тези, които се продават на деца? Избягвайте всевъзможни зърнени храни за закуска, които съдържат добавени аромати.

3. Спортни питиета

Спортните питиета са богати на захар. Те са предопределени за спортисти и маратонци, които се нуждаят от елементарно налична сила под формата на глюкоза. Ако не сте професионален състезател, по-добре е да избягвате спортните питиета. Допълнителната захар ще се съхранява като лой и ще би трябвало да идвоите работата и придвижванията, с цел да я изгорите.

4. Сушени и консервирани плодове

 В компотите се съдържа доста захар

Сушените и консервирани плодове са вкусни. Независимо от това консервираните плодове се съхраняват в захарен сироп, който освен унищожава фибрите и витамините, само че и усилва броя на калориите. Консумирайте пресни плодове вместо сушени или консервирани плодове, с цел да сведете до най-малко захарта и калориите.

5. Студен чай

Студения чай, който се продават по магазините, е в действителност с прелестен усет. Но със този усет идват висококалорични и захарни натоварвания. Сиропът, употребен за подготвяне на студения чай, е сладостен и може да аргументи здравословни последици. Така че най-добре избягвайте да го пиете. Можете да си приготвите леден чай вкъщи, като употребявате чай с положително качество, лимон, мед, плодове и билки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР