Според изчисления строителството на жилища отговаря за голяма част от

...
Според изчисления строителството на жилища отговаря за голяма част от
Коментари Харесай

Домът ви може да бъде екологичен и този стартъп го доказва

Според калкулации строителството на жилища дава отговор за огромна част от въглеродните излъчвания в международен мащаб - съвсем ¼ от тях. Именно заради това стартъп компании търсят решение, предлагайки екоустойчиви правила на градеж. За една от тях - Aro Homes - е изцяло реалистично да бъде издигната къща, която има нулево ползване на сила и 50% по-малко ползване на вода,, написа Fast Company. Следвайки нейните правила на работа, може да трансформирате личния си дом или да построите нов.

Наблюденията на компанията сочат, че актуалното еднофамилното жилищно строителство е неефективно и екологично изостанало спрямо комерсиалните и многофамилните парцели и това би трябвало да се промени. Подкрепена от вложители, които имат вяра, че стартъпът има капацитета да направи промяна в бранша, през вчерашния ден Aro Homes получи финансова инжекция от 21,1 млн. $. Нейната философия за смяна включва няколко съставния елемент.

Компанията възнамерява да закупи остарели, порутени, неефективни жилища и да ги размени с нови здания. Преди това обаче тя ще оцени капацитета им за промяна. За задачата Aro Homes ще употребява програмен продукт, с чиято помощ може да се разпознават подобаващите парцели. Оценяват се фактори като ориентировка по отношение на слънчевата светлина, съществуване на дървета, което може да се отрази върху потреблението на сила, и така нататък Набор от функционалности ще помогне при новите жилищни здания да се понижат излъчванията по време на приложимост.

Електрически термопомпи и камини ще обезпечат отопляването. Всички високоефективни уреди ще работят на електричество, а не с изкопаеми горива. Изолация, прозорци и LED светлини с ниско напрежение ще допринесат за по-малкото ползване на сила. Същевременно новите жилища ще генерират сила благодарение на слънчеви панели и акумулатори, която ще бъда насочвана назад към електрическата мрежа.

Къщите също по този начин ще бъдат проектирани да връщат водата от тръбите, тъй че тя да може да се употребява наново.

Типът строителство е другият фактор, който ще способства за намаляването на въглеродния отпечатък. Частично жилищата ще бъдат авансово построени. Самите здания ще бъдат модулни, което ще спомогне за понижаване на размера на строителните боклуци, които се генерират в процеса на градеж. Самият той ще бъде скъсен от 18 месеца до единствено 3 месеца.

За разлика от обичайния развой на строителство с бизнесмени, архитекти, основни реализатори и брокери, „ ние притежаваме и направляваме процеса от край до край, споделя съизпълнителният шеф на компанията Карл Гиш, който преди този момент е работил в Amazon и Dyson.

Сега Aro Homes стартира работа по първата си фабрика в Сакраменто и възнамерява да приключи първите си домове в Силициевата котловина при започване на идната година. В проектите й е да построи още заводи и да стъпи на нови пазари.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР