Според информация на вестник Ведомости държавната корпорация Ростех е срещнала

...
Според информация на вестник Ведомости държавната корпорация Ростех е срещнала
Коментари Харесай

Надали ще има второ поколение руски смартфон AYYA

Според информация на вестник " Ведомости " държавната корпорация " Ростех " е срещнала компликации при създаването на второто потомство смарт телефон AYYA - модела T2. Възможно е в актуалната обстановка стартирането на устройството да се наложи да бъде анулирано.

Здравият смарт телефон AYYA T1 влезе в продажба през октомври 2021 година Той е оборудван с процесор MediaTek Helio P70, 4 GB RAM и 64 GB памет. Използваната софтуерна платформа е Android 11 или Aurora OS.

Специалната функционалност на AYYA T1 е опцията за деактивиране на камерите и микрофоните, което обезпечава по-голямо равнище на дискретност. В този режим устройството оставя на потребителя опция за достъп до интернет, потребление на месинджъри и пускане на приложения.

Очакваше се AYYA T2 да дебютира тази година. Въпреки това, както към този момент е известно, " Ростех " е имал компликации при доставката на процесорите Skif за новото устройство. Тези чипове трябваше да бъдат създадени от тайванската компания TSMC, която приключи съдействието си с съветските сътрудници заради актуалната геополитическа обстановка.

Освен това разработчикът имаше проблеми с адаптирането на Skifs за плана AYYA: прегряването на процесорите затрудни по-нататъшното създаване на смарт телефона. Така ориста на AYYA T2 към този момент е под въпрос.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР