В Обединеното кралство 62-годишната Сюзън Джонсън отиде в болница за

...
В Обединеното кралство 62-годишната Сюзън Джонсън отиде в болница за
Коментари Харесай

Жена отиде в болница за преглед и й казаха, че... вече е мъртва

В Обединеното кралство 62-годишната Сюзън Джонсън отиде в болница за обзор, където й споделиха, че... към този момент е мъртва. Жената поискала пояснение. 

Персоналът на болничното заведение в Бридлингтън (Англия) сподели на посетителката, че съгласно техните записи тя е мъртва от четири месеца. Поради объркването на дамата към този момент не се изплащат компенсации, с цел да се грижи за своя брачен партньор с увреждания Боб. NHS England сподели, че е наясно с казуса, обвързван с погрешно вписване на смъртни случаи в бракове, който по-късно беше поправен от персоналния доктор на пациента, пише BBC News.

Г-жа Джонсън отишла в болничното заведение за преглед през март 2023 година

„ Дадох им картата си и първото нещо, което споделиха, беше „ О, ти си мъртва “. Аз бях в потрес. след това ми споделиха сбогом и това е всичко “, сподели британката.
 Грешка на лекари, жива жена оповестиха за мъртва, лекарска неточност, отнети помощи, любознание, обзор в болница, терапевт Г-жа Джонсън влезе в болница през март 2023 година
Според нея брачният партньор й Боб бил гневен, когато научил за случилото се. Пенсионерката се втурнала да се свърже с персоналния си доктор и й споделили, че грешката е поправена. Въпреки това, когато се свързала с Министерството на труда и пенсиите (DWP), учуден чиновник й споделил, че е мъртва на хартия.

„ Напълно изключих. Не говорех и не правех нищо, бях в личния си дребен балон “, спомня си тя.

Изданието отбелязва, че компенсациите й към този момент са възобновени, само че госпожа Джонсън към момента не може да разбере по какъв начин е зародила грешката и кой е виновен за нея. В изказване на терапевт от Scarborough Medical Group се споделя, че те са получили електронни насоки от Primary Care Support England (PCSE), която дава услуги на общопрактикуващи лекари и други здравни експерти, че тя би трябвало да бъде отстранена от техните досиета.

Лекарите споделиха, че незабавно щом са разбрали това, незабавно са подхванали стъпки за разрешаване на казуса с сътрудниците от PCSE, само че споделиха, че нямат отношение към случая и не носят отговорност за вписване на пациенти или отбелязване на гибелта им.

„ Трябва да схвана за какво се е случило това, кой и по какъв начин е позволил такава неточност, който и да е натиснал бутона, не би трябвало да работи, без значение къде се намира “, добави още потърпевшата жена.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР